5 December 2008

Det är nog ingen feberhallucination utan en Deja Vu...

Ska man vara sjuk kan man lika gärna vara sjuk ordentligt. Inte som i oktober då jag hade feber (38 och nåt) och bihåleinflammation, var hemma i två dagar och sedan zombie på jobbet i nästan en vecka.

Nä, ska man vara sjuk är det lika bra att ta till det tunga artilleriet. Torrhosta tills det smakar blod, sedan så klart ont i halsen p.g.a det, snuva, feber - och då pratar vi inte lite varm i pannan utan 39.5 så den (manliga så klart) chefen blir halvt vettskrämd när vi talas, nåja, han talas, vid på telefon och jag själv ligger och huttrar och svettas under tre(3) täcken och tror att jag är en prinskorv inlindad i bacon som blir jagad av brysselkål. (Min feber hade jultema just då, natten innan försökte jag räkna matte med Take That. 2x(3/"den blonde") = "den mörke" x 3xyz... Jag hade ett himla sjå att få pojkarna att stå stilla så jag kunde lösa ekvationen!)

Efter två dagars feber, då jag i princip sovit och druckit i ett sträck mellan tisdag kväll och tidig fredag morgon så höll hosta, snuva och intensiv huvudvärk/bihålor mig vaken resten av natten - tills jag upptäckte att kombinationen äcklig hostmedicin, nässpray och vicks inhalator faktiskt hjälpte!

Idag, tredje dagen hemma, så är febern borta, men jag är givetvis helt matt och yr och rummet snurrar när jag går upp. Dessutom gör det ont i ryggen av att hosta, fast jag måste hosta. Dessutom är jag rödflammig och det gör ont i ögonen att röra på dem. Och jag är lööös i magen. Något jag glömt? Ah, just ja, har inte kräkts än, men det kommer nog.

Ja, för ska man vara sjuk så kan man lika gärna vara sjuk ordentligt. Så där som när man var liten. Fast nu kom inte mamma med vaniljglassen, utan en rödlätt man i grön ASDA-kostym. Tror glassen hjälper lika fullt i alla fall. Mot halsont eller om det var feber eller om det bara var för att hålla moralen uppe.

Ja, för det är nog bäst om moralen är hög. Nu har jag nämligen varit sjuk i 5 dagar sammanlagt. Minns ni "sjukdomstolen" jag var på förra året? Tidigare i år sänkte företaget tröskeln, nu blir det sjukdomstol efter 6 (sex!) dagars sjukfrånvaro under ett kalenderår. Tja, får väl se hur tidigt nästa hösts influensa slår till. Jag verkar ju få en släng varje år här borta, det börjar likna en klocka. Precis som de årliga sjukdomstolarna...

Jag tror jag behöver lite vaniljglass nu. *host, host*

No comments: