6 December 2008

Jag är bortskämd - men lagd ribba ligger

Försöker aktivt bearbeta mig själv inför eventuell flytt tillbaka till Sverige. I flera avseenden är det förvånansvärt lätt. Just nu kan jag t ex lätt tänka mig att byta ut den kalla lägenheten mot en varm svensk. Eller byta ut den tyska julmarknaden mot Skansen.

Men det finns ju ett område som inte gärna byts ut, inte går att byta ut - anledningen till att jag över huvud taget flyttade hit.

Bergen, så klart. Vandringen. Jo, vi har varit här förut, och vi kommer återkomma ända tills... ända tills det är för sent att återkomma.

Ikväll har jag lekt med tanken att jag bor i Stockholm, så vart åker jag och mitt ännu inte inköpta illgröna tält på helgerna? Skärgården är ett självklart alternativ, innehåller inga berg dock. Kom så att tänka på t ex Sälen. Skidbackar på vintern - vandringsberg på sommaren?

Lät jättebra! Tills jag såg bilderna... Tills jag såg de finaste bilderna de hade att erbjuda... "Vid Nymon kan man se denna fina vy", säger de (Vandringar i Sälen) och ger mig - detta:
Va! Är DET den nya vandringsutsikten jag ska vänja mig vid?! Jag som är van vid sånt här:
Kanske är fjällen för storskalig vildmark för fina utsikter? Utsikten försvinner liksom bland träden, och jag kommer bli skogstokig om jag ska kolla på böljande granskogar i fortsättningen. Jag har ju liksom vant mig vid knövliga, skotska toppar och dalar med sjöar och vattenfall och små slott och övergivna stenhus ute bland fåren. De har väl inga slott i Sälenfjällen? Väl?

Har jag verkligen tänkt igenom den här återflytten...

Tre minuter senare

NU pratar vi! Idre är svaret på mina problem! Grövelsjön! Långfjället! Fulufjället!
Hm... skulle kunna tänka mig en tur där uppe... Och genom den coola skrevan vid Fulufjället (kolla länken till Idre). Hm... Nu fick jag något att fundera över... faktiskt. Det finns ju mer att urforska där ute i världen - och jag åker ju till Skottland 1-2 gånger om året i alla fall. För att vandra på hemmaplan liksom. Typ. För jag har massor kvar här att göra också...

Men Idre som sagt. Undrar hur långt det tar med tåg från Stockholm?

1 comment:

Miriam said...

Vi har bil så vi kan åka tillsammans. Jag tyckte också Idre såg sjysst ut. Förhoppningsvis myggfritt. Man kan ju alltid åka upp till Abisko någon gång också.