30 July 2009

Datorn har kryat på sig

Det funkar ju helt enkelt inte med en dator som inte vill skriva ut alla bokstäver man trycker på. Så Doktor Carina satte sig och gnuggade geniknölarna, eftersom det inte finns någon plånbok att lätta för inköp av ny dator.

Först kollade jag om jag kunde rensa lite av innehållet på hårddisken. När det är mindre än 6GB kvar visar nämligen indikatorn rött och datorn blir allmänt seg - värre än normalt, vilket också är segt. Fast jag vill ju ha kvar alla de där 22GB musik, för det lyssnar jag på... Och det finns ingen plånbok att lätta för inköp av extern hårddisk just nu. Så jag raderade väl några mappar mest för syns skull.

Sedan funderade jag över när datorn blev sjuk, och insåg att det sammanföll med när jag fick rolig ringsignal i mobilen.

Jag har inte berättat om det, men jag fann en programvara som omvandlade YouTube-klipp till mp3-filer. Jag fann även en programvara som man kan klippa mp3-filer med. Voila så hörs "O'er the hills" från väskan när det ringer! Enda problemet är att det inte ringer så ofta... däremot piper göken nästan oavbrutet, så egentligen ska jag ju hellre leta en kul SMS-signal! Det klurar jag på just nu, för den får ju inte vara någon melodi utan gärna något mycket kort. Annars blir nog både omgivningen och jag tokig.

Jag kollade upp mp3-klipparen och upptäckte att ett spyware installerats på samma gång. Hm.... Så Doktor Carina tänkte att jag ju alltid kan googla efter något annat klippverktyg om det behövs - så jag avinstallerade både verktyget och spywaret.

Vips så sken datorn upp och började fungera utmärkt igen!

Det var inget fel på datorn, den hade ju bara fått en släng av något sketet virus.

1 comment:

equaltonone said...

Va skönt att "operationen" var lyckad och att patienten tillfrisknade! /L