8 January 2011

Årsbokslut 2010

Som traditionen bjuder - ända sedan 2003 (!) - är det dags att summera året som gått. 2010 var ett år som på många sätt varit en reaktion av tidigare år. Nu är det 2011, nu går vi vidare. Men innan dess...
 
Årets uppsats: MIN! Efter alla år trodde väl ingen att den här dagen skulle komma, men efter opponering i februari så blev den KLAR!!
Årets examen: Min! I och med att uppsatsen äntligen avslutades så kan jag nu kalla mig jur. kand. med gott samvete.
Årets vägg: den jag tjongade in i i början av året. Jobbar ännu på att återfå/skaffa balansen.
Årets TV-program: DVD-boxar. Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Robinson Crusoe, Criminal Minds, Bones... bästa tv-kanalen är DVD-kanalen.
Årets film: Inception. Så BRA.
Årets show: Blue Man Group på Göta Lejon. Tänk så jag våndades för priserna (runt 500 kr för en biljettjävel!) men tänk att det var värt varenda krona! Kanon!
Årets musik: fågelkvitter och susande träd. Skogens tystnad är min favoritplatta för tillfället.
Årets konsert: Oh, jämnt skägg mellan Biffy Clyro på Debaser och Moneybrother på Mosebacke. Båda var suveräna på sitt sätt! Kent? Alltså, kanske var det antiklimax men de gjorde inte lika stort intryck som de båda andra.
Årets framsteg: Helt plötsligt en dag i somras hände det - jag kunde gå normalt igen efter knäbesväret! Inte bara bra, jag går stadigare än någonsin och snabbare än på länge!
Årets bergsbestigning 1: Promenadvandringen vid Loch Awe. Nådde knappt ens början av berget, men ett stort framsteg efter knäoperationen. Sååå sköööönt!
Årets bergsbestigning 2: Det finns en kulle på Bogesundslandet, den gick jag upp på och njöt av utsikten.
Årets karriärmål: Eget kontorsrum med skylt på dörren. Toppen är härmed nådd. :)
Årets anonyma författare: Jaha, precis som ifjol kom en publikation där jag skriver, men precis som ifjol fick jag inte har med mitt namn. Nästa år kanske?
Årets så-rätt-men-så-fel: Skrivkursen "att skriva i yrkeslivet". Den visade sig väl inte vara precis som jag förväntat mig, men visst fick jag med mig några matnyttiga visdomar! Synd bara att den låg en tid då jag egentligen inte hade tid och ork för den, därför fick den inte den uppmärksamhet den förtjänade.
Årets bra-i-teorin: Konferens på Yasuragi. Underbart japanskt spa, men med konferensschemat blev det lite "oj, oj, 1 timme, skynda er att koppla av nu!" Kontraproduktivt, men vill tillbaka och utforska i LUGN OCH RO.
Årets kollo: konferensanläggningen på Färingsö. Har inte sovit i sådana baracker sedan mellanstadiet! Fast Hästenssängen var kanon.
Årets lekplats: Bogesundslandet. Ett stycke stillsam vildmark utanför Stockholm - favvovandringsplats just nu.
Årets drömjobb: Låter säkert helt vrickat, men där är jag just nu. :) Helt rätt ställe, och just nu även helt rätt arbetsuppgifter.
Årets hobby 1: grät banne mig hela våren igenom.
Årets hobby 2: satt banne mig och gapade hos tandläkaren hela hösten igenom.
Årets årskort: Skansen. Tänk, nu kan man kvista in och klappa renarna och köpa sig ett nybakat tunnbröd när man vill. Och julmarknaden gick jag på två gånger, bara-för-att.
Årets tant 1: Terapeuten som var pigg på att dra fram en massa fnurror men sedan inte hade tid att hjälpa mig att reda ut dem. Det enda de där sessionerna egentligen hjälpte mig med var att inse att härvan var större än jag trott...
Årets tant 2: Min underbara, urgulliga, jättebraiga tandläkare! Hon ser tyvärr ut att kunna gå i pension snart, men det får hon inte, för henne vill jag ha tills jag dör!
Årets växel: tvåans dragläge. Efter de senaste årens snurranden så var det väl nästan väntat med en motreaktion. Alltså går det mesta i lugnets tecken nu för tiden.
Årets oväntade besked: farmor må vara 90 år, men utan annat än småkrämpor så förväntade man sig liksom inte att hon skulle gå och dö över en helg. Gudmodern har gjort himlen sju sorters kakor rikare.
Årets väntade besked: Att det var så illa ställt som jag misstänkte, men som jag hoppades skulle ha vänt. Saknaden är stor och kärleken finns likafullt men nu har jag accepterat faktum - och går vidare.
Årets galning: Insane på Gröna Lund. Den som vill se skräck på bild, titta här.
Årets filmstjärnor: Kanske inte jag eller min kompis H, men vi var likafullt på audition och röjde! Och nu ser jag den där lilla snutten på tv om och om igen och tänker att det där hade faktiskt H och jag också klarat av ha, ha.
Årets nostalgistund: När jag hälsade på Klätterträdet på Landet.
Årets allsångare: Jodåminsann, det var jag det. Fast så värst mycekt allsång tyckte jag inte att det var.
Årets sommarlov: Förvisso några långhelger här och där, men med den härliga badsommar vi hade så kändes det verkligen som ett enda långt sommarlov!
Årets insikt: It takes one to know one, heter det. Efter i år kan jag ärligt säga att jag genom åren har gjort mitt bästa för att försöka sätta mig in i och att försöka förstå vissa människor, men att först när jag själv upplevde det de upplevde, först DÅ förstod jag, på riktigt. Tyvärr hjälper det ju inte att förstå i efterhand, men tack vare dessa människor har jag kunnat känna igen tecken hos mig själv och därmed tidigt kunna jobba emot strömmen, jobba emot att dras med och dras ner. Jag har dem att tacka för hur jag hanterar min egen situation just nu. Tack.
 
Så där, då kan jag lägga 2010 bakom mig, blicka framåt och koncentrera mig på 2011. Tabula rasa.

No comments: