16 September 2006

Gatuslagsmal en aktuell konsfraga.

Vaknade 03.45 av ett gral ute pa gatan. Tva tjejer och en kille stod och skrek pa varandra. Tjejerna var aggressiva och snart blev killen sa uppretad att han sparkade till platrullgardinen (som finns framfor varenda affar i den har delen av stan). Tjejerna var fortsatt aggressiva och en av dem slog till killen som tog ett steg framat och skrek at henne. Jag stod i fonstret och vantade bara pa att han skulle sla tillbaka.

Tjejerna och killen fortsatte skrika, tjejerna fortsatte vara aggressiva och en av dem slog killen igen. Killen slangde sopor omkring sig och avreagerade sig pa platen (da vaknade min flatmate i rummet bredvid). Vid ett tillfalle knuffade han en av tjejerna, den andra exploderade. Stamningen blev hatskare, tre forbipasserare (tva killar och en tjej) forsokte ga emellan. Sex manniskor stod och skrek.

Ena tjejen fick in en small pa killen som fick utbrott mot platrullgardinen, fick en till small och slog tillbaka. Da sneddar tva medelalders kvinnor gatan och en av dem vralar at honom att hon ringer polisen. Han borjar vrala at henne att inte lagga sig i och att det ar mellan honom och tjejerna.

For bovelen. Det ar lika forutsagbart som en dalig Hollywoodfilm. Tjejerna var fulast i mun, mest aggressiva och valdsammast om man raknar vald mot manniskor. Killen slar tillbaka - da aker han dit.

Jag tyckte grabben uppvisade ett enormt talamod innan provokationerna fick honom att sla tillbaks. Gruppen pa gatan verkade alla tycka att han var boven. Jag var nastan pa vag att ga ner och ge honom lite stod. Tjejer ska for tusan inte gomma sig bakom sitt "svagare kon" och tro att de kan gora hur som helst utan att fa en small tillbaka! Det ar ju sjukt. Ska vi ha jamnstalldhet ska vi ha det pa alla plan. Alla plan. Ett gott rad: Ge inte en orfil om du inte ar beredd att ta en tillbaka.

God natt.

No comments: