9 October 2003

Dagens tipsrad

Boktipset - Läser Brott och Straff just nu (sid 250 nånting av 600) av Fjodor Dostojevskij. Enligt konvolutet är det en "nyöversättning". Vet inte hur den "gamla" var men den här är på normal svenska. Och riktigt bra! Ärligt talat var jag skeptisk, men jag gillar verkligen boken, man känner alla vedermödor och känslor runt ett brott ända in i själen. Läs den!

Tidningstipset - Läs inte Bamse! Vet inte var min barndoms-Bamse tog vägen, men den här slåss. Bamse slåss inte!!! På sin höjd kastar han dem upp i luften så de "slår sig själva" när de trillar ner. Nu är det både "bråkmoln" och blåmärken på skurkarna. Dessutom är det mest elaka troll och saker i tidningarna, inga gulliga överpedagoiska sagor om Bamses vänner. Vad synd att Bamse dog med Rune Andrésson.

Skivtipset - Mystera I-VIII, gillar du Era, Enya och "celtisk mystik" kommer du älska de här. Om du inte vet om du gillar det - testa!

Biotipset - Kolla på Etre Et Avoir (Att vara och ha, tror jag den hette på svenska) på småbiograferna på Birger Jarlsgatan. Filmkrönikan lyckades få den att verka jättegrå, men den är urhärlig! Du kommer älska ungarna och vara glad att skolan är över... Sedan kan du invänta City of God (tror den kommer heta Guds Stad) om någon vecka. Sydamerikanska gatubarn spelar sig själva i en otroligt stark och fängslande film. Och om man vet att den lille 6-åringen tror han ska bli skjuten på riktigt i scenen när han ska välja mellan att bli sjuten i handen och foten, så blir det bara ännu mer gripande.

TV-tipset - Cirkeln som slutade läsa, tors 23.00 på tv 2. Stereotyperna är superhärliga och den svenska pojkvännen (som talar... norska?) och flickvännen som heter Dirka (!) är kryddan på moset.

Mattipset - Fiskgratäng med räkor och Chili & Limesås. Slurp!

Och det ska jag gå och äta nu. :-)

No comments: