17 October 2003

Fredagsfyran

Är det här den kollektiva "Analysera-och-lär-känna-din-bloggare"-veckan? Inte nog med att den engelska friday Five snokar runt i ens inre - den svenska varianten ger ju verkligen näring åt alla djupa Freudianer! Bara de håller sig borta från min blog, så...

1. Skulle du vara en superhjälte eller en superskurk? Förklara gärna.
Det är svårt. Skurkarna är ju lite mer spännande, med deras personligheter och förmåga att helt strunta i spelregler. Hjältarna har ett otroligt ansvar med sina superkrafter och som hjältar måste de vara goda, alltid. Trots allt... jag skulle vara superhjälte. Jag har svårt att vara så hänsynslös som en superskurk skulle behöva vara, dessutom har jag ett väldigt rättvisetänkande inom mig, att stå på de svagas sida och stå upp mot "de dumma". Det är nog inte för inte som jag valde att bli jurist i stället för knarkkung...

2. Vilken sorts fordon skulle du helst vilja använda dig av?
En husbil, så jag kan sticka var som helst och inte behöva bry mig om var jag ska bo, eller om jag har råd. Har jag taskigt med pengar är det bara att stanna lite längre.

3. Hur mår dina krukväxter?
Vilka krukväxter? Att vattna är en sak, men de växer ju ur krukorna och enligt mamma ska de planteras om också - och det är skittrist! Så när jag kom hem beslöt jag att skippa den inredningsdetaljen. Har en basilika i ett glas i köket, och den verkar må ok. Får vatten när den är torr, ungefär.

4. Hur ser det ut på bankontot såhär ungefär en vecka innan de normala utbetalningsdagarna?
Det ser balanserat ut. Hade 300 igår och det är en vecka kvar. Tjoho! Fast nu var jag tvungen att föra över 300 från sparkontot lik förbannat, för vi hade tänkt att DIF tar guld nästa söndag och då ska vi ut och fira på fin restaurang, men det måste betalas nu på söndag och de pengarna hade jag inte bland de där 300.... men förutom den oförutsedda utgiften så tycker jag att jag lyckats balansera bra!

No comments: