24 October 2003

Jag är rik. Är jag?

Payday. Ringde talsvar för att kolla hur mycket lön och studiemedel jag fått. Döm om min förvåning när rösten säger en siffra som är DUBBELT så stor mot den jag trott! Bland alla poster fanns en som hette "Giroinbetalning 9310 kr". 9310!!! Nu vet jag inte vilken fot jag ska hoppa med. Har jag en hemlig sponsor? Är det Erasmus-stipendiet vi skulle få i efterhand, även om det låter orimligt stort..? Eller är det bara någon stackares räkningar som åkt vilse?

Förra gången detta hände, för ett par år sedan, var det en gammal tant i Vaxholm som betalat med postgiro och fått alla sina räkningar insatta hos mig. Hur går detta till? Jag fick ju hennes gireringslapp på posten och inte ett konto hade något som ens var en bråkdel lik mitt personkonto! Sånt här är läskigt. Nu vågar man ju inte betala räkningar längre. Synd att det är helg, men på måndag ska jag kolla upp det här. Hjälpa gamla faster Agdas räkningar rätt igen...

Om det ändå hade varit sisådär 3, 4 nollor till... då hade det fan varit värt att sticka med kosingen. Jamenvaddå, även om man åker in för det så talar vi inte livstid - sedan är det bara att skratta åt morgonpendlarna resten av livet. :-)

Hm, känns märkligt att vara rik och inte veta om man är det.

No comments: