2 January 2007

Nyar installt - igen...

Far man en utmarkelse eller nagot om man kopt biljetter till blott 2 skotska Hogmanayfiranden nagonsin och lyckats pricka in de enda 2 installda Hogmanayfirandena nagonsin?

2004 dansade vi runt med tiotusentals manniskor pa Edinburghs gator, folk som vagrade ga hem nar festligheterna blev installda bara nagon timma fore tolvslaget.

2006 borjade vi festa redan kl 4 pa eftermiddagen for att hinna till George Square och se Fratellis kl 8. Precis nar maten stallts fram pa bordet och forsta drinken var serverad sa annonserade radion att Hogmanay i Glasgow var installt.

Sa dar ja.

Men det ar val ingen vits att lipa for spilld champagne sa vi partade till nagon gang efter tio innan vi beslot att dra in till city och ga pa nagon klubb. I arlighetens namn var jag tveksam till om vi skulle komma in nagonstans sa sent pa kvallen, men a andra sidan ar min (enda) erfarenhet av nyarsfirande i Glasgow att stan ar full av festande folk i vilket fall.

Eller hur.

Stan var dod. Manniskorna hade blast bort med stormen som stallt in firandet till att borja med. Utestallerna var halvtomma och dansgolven heltomma. Vi tog en drink pa Edwards och diggade 80-talsmusik medan vi spanade pa baren och puben tvars over gatan for att jamfora och se vilket stalle som verkade minst dott infor tolvslaget.

Vi hamnade pa The Maltman, en pub med en medelalder pa ca 60 ar. Dar var det roj! Och de partade uteslutande till ABBA....

Naval, tolvslaget kom (aven om de verkade dingdanga klockor ca tre minuter for tidigt) och efter en kort Auld Lang Syne exploderade stallet till (I'm gonna walk) 500 miles - Skottlands inofficiella nationalsang banne mig. Strax efterat drog vi vidare i hopp om att hitta nagon i var egen alder att ragga pa. Tja, sa dar efter midnatt var vi inte sugna pa att betala intrade sa det slutade med hemgang och samtliga var nog i sang fore klockan tva.

Bisarrt, men inte alls misslyckat. Naval, nu vet vi att det blir installt vartannat ar (eh...) sa nasta ar blir det val roj har i Skottland i vilket fall!

No comments: