28 November 2007

Carina och Chokladfabriken

Miriam, min svenska bergsvandrarkompis, ser till att jag inte missar några nyheter på svenska marknaden. Godismarknaden alltså. Jag har provat allt från Mjölkchoklad med daimbitar till något slags vita katter med hemligt innehåll. Vad ska man säga... ibland känner jag mig som en gammal gniden tant (nej, rör inte mina favoriter!) och ibland hoppar jag jämfota som en liten flicka (åh, varför kom de inte på det här förut!).

Idag har jag precis läst klart det spännande äventyret med Tutelutterna i Bamse, som följde med den traditionella julkalendern. En del har kransar på dörren, en del släpar fram samma gamla dammiga julbock, jag måste ha Bamses julkalender för den är roligast. Efter det katastrofala experimenterandet förra året så var jag glad att notera att den såg helt Normal ut i år!

Hur som helst. Medan jag läste om Tutelutterna provade jag i tur och ordning:
* Center med päronsmak - inte så illa som det låter! Lite som päronsoda och center samtidigt fastän man inte behöver dricka. Kan tänka mig att köpa igen.
* Gott & Blandat Surt - inte så surt som det låter utan så där gott sötsurt. Skulle kanske inte köpa en hel påse och äta rakt upp och ner, men det är ett utmärkt tillskott i en lösgodispåse. Alltså får de dela bytta med Brio, hårda bumlingar och Bilar till nästa gång jag ska på bio.
* Mjölkchoklad med Non Stop - hm... Jag gillar mjölkchoklad. Jag gillar Non Stop. Men att slå ihop dem känns attans onödigt. Jag vill liksom bara suga bort chokladen och spara Non Stopen för sig!

Vad är det med Marabou och onödiga kombinationer förresten? Vi har Dajm (varför heter det Daim nu på tal om inget?) och vi har Non Stop, kanongodis var för sig, så varför gömma dem i en mjölkchokladkaka? Vad kommer härnäst:
Mjölkchoklad med Japp
Mjölkchoklad med Coco
Mjölkchoklad med trillingnöt
Mjölkchoklad med den-där-stora-nougatpralinen-som-alla-vill-ha-i-Aladdinasken
Ja, varför inte beta igenom hela asken?

Jag ser oanade möjligheter. Marabou kan slå ihop sig med Malaco. Och då kommer;
Mjölkchoklad med Gott & Blandat
Mjölkchoklad med Frukt-Brio
Mjölkchoklad med Djungelvrål
och varför inte Mjölkchoklad med kolasnören...

Och sedan samarbetar de med Cloetta och bjuder på;
Mjölkchoklad med vita sockerbitar
Mjölkchoklad med Plopp
Mjölkchoklad med kolakyssar
Mjölkchoklad med skumtomtar....

Jäklar. Det var ingen som visade det här för någon Marabouanställd, va?

Jag fick hemska bilder för ögonen och nu är jag rädd. Så nu ska jag trösta mig med att suga på en skumtomte. En ren skumtomte.

4 comments:

Anonymous said...

Mjölkchoklad med dajm är ju supergott!

Fast just nu föredrar jag pommes frites från Donken. Min enda grav-craving, och då är det nog mer en önskan från min sida att det ska vara en craving...

Kram på dig!

Anonymous said...

He he he....det jag tycker varit absolut värst hittills är faktiskt när de gjorde plopp med lakritsfyllning. Det var ingen hit, jag höll på att sluta med både lakrits och choklad när jag provat det. En annan är kexchoklad med mörk choklad. Jag älskar både kexchoklad och mörk choklad men kombinationen var ingen hit alls.

Håller med dig vad gäller Marabou, jag provade den själv häromdagen - den nya non-stopen - mest för att jag var nyfiken. Jag tyckte det kändes som de tog en stor byta med maraboumjölkchoklad och petade ner non-stops...ingen större hit.

Carina said...

Åh, ja den Ploppen var vidrig!
Och jag håller med dig om Kexchokladen, förstod inte alls vitsen. Det smakade bara... konstigt.

Vad jag inte förstår är själva mixandet av saker som redan är en hit. Jag älskar Dajm och Non Stop. Och jag älskar mjölkchoklad. Det känns bara onödigt att äta båda samtidigt i en förpackning när man så lätt kan köpa dem separat.

På tal om inget. Undrar om de fortfarande säljer Salta Smurfar...?

Anonymous said...

Ååååååhhh.... Skumtomtar. Visste väl att jag behövde åka till Cloetta imorrn :)