4 November 2007

Vacker filminspelningsplats på Isle of Skye

Om du har sett eller kommer se filmen Stardust (med Michelle Pfeiffer, Robert DeNiro, Ricky Gervais mfl) så är chansen stor att du känner igen följander vyer: Den nedre vyn har i filmen en vägvisare vid vägkanten. Stardust är nämligen inspelad på Isle of Skye på Skottlands västkust och har du inte redan haft turen att vara där kan jag rekommendera ett besök, eller två, eller tre...

Bilderna är tagna vid The Quaraing, en fascinerande klippformation som är väl värt sin lilla vandring. Håll utkik efter The Prison, The Neddle och The Table. På den nedre bilden kan man se Fängelset om man tänker sig att man följer klippväggen rakt upp i bild. Fängelset är den fristående klippan man till slut passerar. Nålen syns inte här men är en rak, smal pelare som smalnar av som en nål och verkar sylvass på toppen. Så här ser i alla fall Bordet ut ovanifrån.

Förr i tiden brukade man spela Shinty på det! (En livsfarlig sport med bandyklubbor och till synes utan regler...) Men idag betar får bland lekande barn och vuxna.

Kaffekompisen och jag var där förra året och nästa gång jag åker dit ska jag komma ihåg att slingra mig in och ut mellan klipporna också.

1 comment:

Anonymous said...

Jag har varit där he he he. Väldigt fint måste jag säga. Faktiskt bland de mer magiska ställena på Skottland...fast å andra sidan är nästan all vandring där magisk. Isle of Skye är coolt.