16 November 2007

Fotboll i parken - slutsålt innan du ens lyssnat klart på kampsången

I en tidigare blog förklarade jag att biljetterna till Skottland-Italien var så attraktiva att de inte ens gick till allmän försäljning. Som substitut åt alla trånande skottar ordnas tillfälle att kolla på matchen på storbildstv på Glasgow Green, stans motsvarighet till Rålambshovsparken. 6000 biljetter a £12 (ca 160kr) släpptes.

De sålde slut på 3 (TRE) minuter!

Så man släppte 670 till, fler kunde man inte klämma in. Dessa såldes slut på... 30 (trettio) sekunder. Ja, sekunder!

Något säger mig att det är bäst att vara ute i god tid om man ska komma in på någon pub. Hm, Wetherspoon serverar frukost...

F ö var hela jobbet blåvitt idag (ja, skotskt blåvitt alltså, inte göteblåvitt...) och de flesta verkade ha någon form - någon årgång - av landslagtröja. Eller över huvud taget något som sa Skottland. Några gick t o m till en turistbutik på lunchen för att kunna delta i festen - och meddelade att alla "snygga" tröjor var slutsålda!

Men hur snyggt det än är med karlar i fotbollströja och kilt så borde någon ha talat om för killarna jag såg i korridoren att de gärna fått lämna, ehrm, toppluvorna hemma... En kille såg ut som någon skotsk motsvarighet till Nils Karlsson Pyssling!

Ett par grabbar gick runt med hinkar och samlade in pengar till "Childen in Need", välgörenhetseventet som går av stapeln idag - och anledningen till att vi tilläts knalla runt i fotbollsutstyrsel på kontoret. De hotade med att visa vad de hade under kilten om man inte bidrog. Nej, tro mig, du vill inte se... så vi var alla kvicka att dra upp några pennies ur fickorna.

Fast kollegorna runt mig såg till att ha tillräckligt kvar för ett par öl ikväll. Helt plötsligt mitt på dagen någon gång spred sig ryktet runt byggnaden att Italienska landslaget checkat in på SAS Radisson i närheten. Det ligger flera pubar i kvarteret och ett stort Wetherspoon tvärs över gatan. Dit skulle kollegorna dra och, liksom, parta järnet, som de sa. Utan någon som helst baktanke...

Vi får se imorgon om taktiken lyckades.

1 comment:

Anonymous said...

Nils Karlsson McPyssling :)