14 December 2004

Nordirland:Inte ens 15-åriga tjejer går säkra

Nej, politiskt sett finns inget nytt att rapportera. DUP vill publicera foton, det vill inte Sinn Fein. BritIrland försöker klura ut hur de ska lösa det låsta läget. Imorgon torsdag hoppas man kunna göra ett uttalande om saken men i övrigt tänker man jobba på något slags lösning före jul.

==========================

Minns ni när jag berättade om överfallet på Iain tidigare i höstas? Sådana där överfall sker tyvärr lite titt som tätt i Belfast. Det finns tecken på att det var dags i måndags igen. Vid 22-tiden promenerade två 15-åriga flickor i ett område i norra Belfast. En bil förföljde dem och passagerarna skrek sekteristiska tillmälen. Tjejerna blev rädda och sprang. Bilen jagade dem och till slut hoppade två-tre män(!) ut medan en kvinna satt kvar. Männen överföll flickorna. En av flickorna lyckades fly och larma. Den andre blev slagen med påkar och fick huvudet slaget mot marken. Hon låg medvetslös mellan 5 och 10 minuter. Hon låg kvar på sjukhuset över natten men är nu hemma igen. Pappan tror att det var lojalister som låg bakom.

Med tanke på tillmälena och det faktum att sådant här förfarande är rätt vanligt när det gäller sekteristiskt våld så har ju pappan faktiskt fog för sina misstankar. Det känns ju bara jävulskt ruttet av ett par män att ge sig på en 15-årig tjej. Inte en man, utan två-tre stycken. Tufft.

No comments: