26 November 2008

Bonuskulturfyra om kärlek

Tydligen ansågs förra fyran så tråkig att vi fick en bonusfyra den här veckan. Tja, jag är ju enkätoman så jag svarade ju i alla fall. :-)

1. Vilken är din favoritlåt om kärlek?
Just nu är det "I'm yours" med The Script. Det känns som vanlig, jordnära kärlek. Jag ser en scen vid en öppen brasa framför mig...

2. Vilken är bästa boken om kärlek?
Jag har svårt att komma ihåg någon riktigt bra kärlekshistoria ... Önskar jag kunde säga Jamie och Claire-historierna av Diana Gabaldon, men jag irriterar mig på rätt mycket i hur de handskas med kärleken. Jag säger istället "PS I Love You" av Cecilia Ahern. Fick man en man bara hälften så romantisk som Gerry så vore man lycklig... även om jag så klart inte vill ha en död man. Gillar dessutom broderns kärlek.

3. Bästa filmen om kärlek?
Ronja Rövardotter
. Kärlek till ett barn, kärlek till föräldrar, kärlek till en vän, kärlek för naturen, kärlek för de sina, kärlek vid livets slut - hela filmen är så full av kärlek att man blir alldeles varm!

4. Minns du din första kyss?
Hi, hi. Japp. Jag var 5 år gammal, låg framför videon och tittade på "Asterix, Obelix & Cleopatra" och grannen Björn skulle visa mig hur en filmkyss gick till, för vi var ihop då. Bara att han missuppfattat och visade mig en fransk kyss... Ingen av oss fattade vitsen med att rulla runt med tungorna, så vi torkade av oss med handen och fortsatte titta på video.

No comments: