17 November 2008

Bästa julklappen: Mer Mys

Visst har jag många gånger tänkt att det vore smart att ha avklarat julhandeln innan decembers mitt. Å andra sidan är jag en sån som gillar att gå ett par recognoseringsrundor innan jag slår till. Dessutom tycker jag liksom att det hör julen till att knalla runt bland bjällerklang och tomtar och se ungar och pappor leka med leksaker och njuta av att se folk stressa runt som skållade hönor. Själv brukar jag bara vara fylld av julstämning och tar mig till och med tid att sitta ner för en varm choklad, lussekatt och pepparkaka. Det är ett slags tradition.

Fast här finns ju varken lussekatt eller kryddig pepparkaka så.... jag avklarade julhandeln igår!

Jo, jag erkänner att jag är lite förvånad själv. Två halvdagar i affärerna och allt är klart. Dessutom fick jag rabatt i några affärer eftersom det är populärt med "tidighetsrabatt" (20% är inte illa pinkat!) eller "köp 3 betala för 2". (sedan är det väl upp till mig att vara så korkad att jag köper två grejer för över £10/st och sedan en tredje för £2...).

Så nu kan jag skörda frukterna av denna bra planering - jag får hela December att julmysa!

Jag kan ge mig ut i julhandeln och roa mig med att titta på de skållade hönorna, jag kan gå till tyska julmarknaden och köpa chokladdoppade jordgubbar och jag kan gå runt bland bjällerklang och tomtar. Och det bästa av allt - jag slipper köa!

Såvida jag inte snubblar över julklappar till mig själv... jag har nämligen en förmåga att göra det. Hm, kanske borde köpa en eller två trots allt, för att få lite av julhandelsstämningen också...

No comments: