17 December 2007

En gång var jag på julfest tre gånger

En person som uppenbarligen bara läser den här bloggen två gånger om året sa i veckan att jag alltid verkade vara full när denne tittade in. Nåja, den årliga blöta Skattjakten åsido, helgen som var stod skrivet med en stor varningstriangel i almanackan. Julfest med företaget på fredagen, julfest med avdelningen på lördagen och så skulle jag väl försöka bli människa till julmiddagen med Mia på söndagen också.

Jag behövde inte oroa mig.

Fredagens företagsfest var precis så tacky som alla befarat. Jag klådde A i biljard och fick stryk av P, trots att jag fuskade, och det var väl ungefär det mest spännande som hände. Discot var pinsamt och buffén ett skämt; den varma maten var kall och den kalla friterad... De flesta (vi talar trots allt om skottar) dränkte misären med 5 fria drinkar och £1.50-drinkar efter det. Jag bytte mina sista två biljetter mot två pussar på kinden och gick på en sen bio istället.

Enligt kollegorna jag mötte på lördagen missade jag inget, och detsamma kan jag tyvärr säga om dem som inte tog sig till lördagsfesten. Hotellet låg i ett mörkt betongområde i samma charmklass som Tensta. Med en lap dance-klubb tvärs över gatan... Medelåldern var ca 30 år högre än under fredagen och de få män som var i vår ålder var där med sina fruar. Maten var trist, DJ:n kämpade för att få alla upp på dansgolvet men lyckades bara attrahera halva lokalen oavsett vad han spelade. Så vi tog kommandot över den tysta tv:n i baren, skruvade upp volymen trots barmannens protester och såg finalen i X Factor. Hart när alla i baren knappade på mobilerna för att rösta på den skotska lillkillen Leon. Jag höll i hemlighet på den läskiga operafantomen Rhydian. Leon vann. Mina kollegor måste ha stått för en viss procent av de rösterna...

Hälften gick sedan hem, hälften drog till en klubb med r'n'b som jag inte kan dansa till och jag gick och halvsov på en sen bio. Igen.

Så jag var hur fräsch som helst till julmiddagen på söndagen. Den var kanongod och Mia och jag mös senare till Love Actually. Jag har inget att klaga på vad gäller söndagen. Förutom möjligen temperaturen i lägenheten... Synd att det inte finns glögg här borta. Jag börjar se vitsen nu...

No comments: