20 December 2007

Här, SVT, har ni ett gratis affärstips

"Vad önskar du dig i julklapp?" Frågade min familj, boende i Sverige. Som Skottlandsbo fick jag ställa om hjärnan, glömma lokala kedjor och istället försöka gissa vad som finns i Stockholm. Eftersom jag är någorlunda smart tänkte jag; "vad finns där men inte här, vad skulle jag vilja ha men som jag inte kan få tag på".

Två saker dök upp direkt. Solklart.
1) Ronja Rövardotter på DVD
2) Svensson Svensson

Åh, tänk alla gånger jag velat därumdärumma, skrika vårskri och liksom stämma in i voffo gö di på detta vise! Vad härligt det vore att krypa upp i soffan och se på Ronja Rövardotter.

Och gu vad kul det vore att käka middag till Svensson Svensson och när kvällen är som mörkast och kallast krypa upp och skratta skallen av sig åt alldeles för igenkännande scener!

Jag har hela Vänner-serien, har några sporadiska Will & Grace, men känner inte för att samla. Det finns Seinfield, Desperate Housewife, 24, Lost, Prison break, t o m Pantertanter! Det finns Parlamentet, Idol, Big Brother och som det verkar, hart när allt som visas på tv.

Döm därför om min förvåning när mamma ringer och säger; "du, nu har vi sprungit runt i hela stan och Svensson Svensson finns inte. När jag frågade i en butik sa killen t o m att, 'du, den e ju på tv, inte på DVD'."

VA? Menar ni att Sveriges bästa sitcom inte finns på DVD?! Hur kan SVT missa en sådan chans?!

Jag kan väl inte vara den enda som gärna vill ha avsnitten i tv-hyllan? Utlandssvensk eller ej, nog måste det väl finnas en marknad för en DVD-box, eller två...? Svältfödd på svenska komedier följde jag och min kompis varenda avsnitt av senaste serien på internet, trots att den inte alls var lika vass och bra som tidigare år.

Här, SVT, har ni ett tips. Alldeles gratis. Jag å min sida är beredd att betala om ni snappar upp det!

2 comments:

Mia said...

Hej hopp!

Ett litet tips:

http://butiken.svt.se/

Sokte pa svensson svensson och fick svaret:

"Svensson Svensson säsong 1" är planerad för utgivning i januari 2008.

Hej, forresten, jag har precis hittat hit. :)

Carina said...

Januari 2008? Kanoners! Då ligger den högst på önskelistan till födelsedagen i februari! :o)

Tack för tipset - och välkommen!