26 September 2004

VARNING!!!

Köpte en krukväxt i fredags med spansk peppar. Det stod att den var ätbar och blomkillen sa att det stämde men att den var stark så "testa på egen risk". Jag gillar stark mat, så det lät som ett kul projekt.

Skulle göra köttfärssås på kvällen och klippte av en liten, mogen pepparfrukt. Först ville jag ju testa exakt hur stark den var, d v s ifall det räckte med en halv eller om jag skulle ta en hel. Skar av en millimeterbit som inte var tjockare än denna bokstav; l. La den på tungan och - munnen försvann! Det brände så det kändes som om läpparna svullnat till ballonger och munnen blivit ett eldhav!

Vatten räckte inte för att lindra smärtan utan jag fick suga på isglass resten av kvällen. Jag tvättade och skrubbade händerna och fingrarna flera gånger för att försäkra mig om att pepparn var borta. Det kliade i näsan, jag drog fingret rakt under det - och näsan brände som eld! Mer tvätt, mer skrubb och det var dags att gå och sova = ta ut linserna = tvätta och skrubba ett par gånger extra. Stack in fingret och... huvudet exploderade! Det var det värsta jag varit med om! Ögat skrumpnade ihop som ett russin, brände, sved, blev knallrött och gick inte att öppna för att det gjorde så ont. Tårarna rann och till slut tog jag t-shirten till hjälp för att kunna sticka in och plocka ut linserna. Sedan gick jag och la mig. Någonstans i dvalan kliade det i ögonen och jag drog sömnigt med fingret i ögonvrån - och svedan flammade upp igen.

Jag var i helvetet.

På lördagmorgonen borde ju pepparen var borta. Icke. Linserna var bara att glömma och till och med vid lunchtid sved det om jag vidrörde ögonen, läpparna eller under näsan. I morse kasserade jag linserna. De var förstörda.

Vet inte vem som kan äta en sån där peppar, men inte är det jag! Har däremot kommit på vad jag ska göra av den. Jag ska finhacka pepparen, blanda med vatten och fylla på i en tom sprayflaska.

Nån som vill köpa hemmagjord pepparspray?

No comments: