4 July 2005

Det VAR en demonstration i Edinburgh, jag lovar.

Uppskattningsvis 225'000 pers deltog i Make Poverty History-demonstrationen i Edinburgh i lordags. Det tog hela fem timmar for folkmassan att taga genom Edinburghs gator. Marschen var en ren folkfest med sol, glada miner och ceilidh!

Eftersom 224'940 pers upptradde exemplariskt sa marktes inte ens de 60-tal anarkister som vid nagra tillfallen forsokte ta sig igenom polisens avsparrningar. Polisen loste storningen genom att omringa anarkisterna. Bokstavligt talat. Flygfotot visade en tat, gul ring runt en liten ihopklamd grupp manniskor i mitten. Det sag ut ungefar som nar vita blodkroppar neutraliserar en elaking i den tecknade serien Det var en gang.

Synd bara att ingen noterade folkfesten. Eftersom den forlades till lordagen sa hamnade den ju l-i-t-e i skuggan av Live 8, sa att saga. Dalig planering - brakar ett trad om det faller nar ingen ar narvarande?

Kalla: en van och nyheterna. Sjalv var jag bakis och mosig efter utekvallen med jobbet, sa jag lag i soffan hela dagen och lyssnade pa Live 8 pa sa lag volym att Engelsmannen valde att lyssna pa radion istallet. Jag demonstrerar en annan gang. Nar det marks.

No comments: