7 July 2005

Explosioner i London - d e mycke nu...

Hela kontoret var andlost tyst under hela senaste nyhetssandningen pa radio. Vi foljer handelseutvecklingen i London nara, via internet, radio och en tjej ringer just nu runt till familj och vanner som jobbar i centrala London. Tydligen ar det INTE kaos utan folk hjalper varandra lugnt och metodiskt. Medan kollegan hade en van pa traden sa korde en dubbeldeckare med skadade manniskor forbi, pa vag till sjukhus.

Det ar laskigt. Explosioner i tunnelbanan (Liverpool St) och pa 3 bussar. Nar vi horde om t-banan och EN buss sa vi att det ar for litet for att vara terrorister. Nu vet vi inte langre... Fast det verkar anda bara vara ett skramskott jamfort med vad man kunnat gora i Londons t-banesystem.

Som en kollegas van i London sa:
"Ah, det ar terrorister p.g.a. att Bush ar har."
Kollegan: "Men Bush ar i Skottland."
Vannen: "Ja, just ja... han ramlade ju av cykeln."
Bush storsta bedrift hittills under G8.

Som om det inte rackte med maskerade fegisar i Stirling och Edinburgh. En kollegas bror ar polis och satt fast i en minibuss vid Gleneagles igar medan fegisar gungade den fram och tillbaka och smaschade bilrutor. Brodern och hans kollegor ville ut och ge igen, men hade order att sitta still. Jag vet hur svart det ar...

D e mycke nu. Och sa ska man hinna jobba ocksa.

Uppdatering 13.12 PM:
Ah, det var ju inte alls 3 bussar, men som brukligt ar vid sadana har situationer sa ar forsta timmarnas uppgifter lite skeva. Forandrar ju inget vasentligt i alla fall.

No comments: