4 July 2005

Harmed forklarar maskerade fegisar G8 som officiellt oppen.

Oj. Nu har G8 borjat... Om det var kolugnt i lordags med over 200'000 protestanter, en halvt humoristisk neutralisering av ett sextiotal anarkister och 2(!) arresteringar, sa steg siffran trettifalt idag.

60 pers greps nar nagot slags freds-(sic!)-demonstration holls i Edinburgh. Maskerade fegisar harjade om sa dar som vi vant oss vid nu. Och som vanligt gar historierna isar om vilka som egentligen startade braket: var polisen overnitiska eller var de maskerade fegisarna pa anarkisthumor? Tja, det syntes ju vilka som kastade sten och brate och forsokte ta sig igenom avsparrningar i alla fall...

En arbetskamrat till Scott (jag doper min skotska flatmate till det nu) hamnade mitt i roran. Hela Princess street var i uppror tydligen och arbetskamraten skulle promenera till Haymarket, bara det att det var dit polisen forsokte se till att folk inte gick... Arbetskamraten var lite skarrad nar Scott ringde honom nu ikvall.

For att citera nyheterna pa tv: "Det har varit mycket varre pa andra G8-moten, men det ar det varsta vi sett har i Skottland."

No comments: