14 November 2003

Fredagsfyran

1. Tror du det finns intelligent liv i Universum? (Jorden inkluderad)
Japp. Också någon annanstans än på jorden - där i princip allt som andas är intelligent. På sitt sätt. Vad menas med intelligens förresten? Är det intelligent att uppfinna saker och sedan använda dem till att förstöra omgivningen eller är det intelligent att ge katten i alla andra bekymmer än att äta, sova och reproduvera? Är det intelligent att "tänka på sig själv" och försaka allt gott eller är det intelligent att strunta i de där 15 extra åren som skröplig pensionär och käka och dricka vad helst man vill? I övrigt är universum otroligt stort så visst tror jag det finns "intelligent liv" någon annanstans.
2. I vilken form tror du eventuella utomjordningar skulle uppenbara sig på vår hemplanet?
Är det fler tokar som är ute och far i rymden alltså? Nåja, livsformer kan uppenbara sig på olika sätt, men faktum är att jag tror att de inte skulle uppenbara sig alls. De är väl inte knäppa heller!? Om du beöker en främmande planet med konstiga grejer och varelser skulle du väl inte stiga fram och säga "tjena, jag heter Kurt. Hur är läget?". Man vet ju inte hur vänligt sinnade de där andra är - de kanske käkar såna som jag till frukost. Så jag tror att om de nu är intelligenta och kommer hit så smyger de och håller sig undan, inspekterar massor och åker hem när de inte vågar utmana ödet längre.
3. Vad skulle du bjuda dem på om de knackade på din dörr och var hungriga?
Jag skulle visa dem köket och hoppas att det är något av det de käkar... Gillar de dammråttor och fällda hår så kan de få käka runt i hela lägenheten. :-)
4. Vilken fras tror du att de skulle ha mest nytta av?
Två ord räcker: "Hej" och "Tack." Det finns faktiskt folk som lyckas gå igenom en hel shoppingdag med bara de orden utan att verka konstiga. Vi grymtar, hummar och mumlar så mycket att så länge man säger "hej" och "tack" lite nu och då så tror ingen att man är utlandsturist. Allt detta enligt min holländska kompis som just upptäckt detta fenomen i Stockholm.

No comments: