2 September 2005

Inte helt aktuell uppdatering om Nordirland

Minns inte vad vi pratade om, mormor och jag, men vi kom in pa Nordirland och hon sa att det "ju ar lugnt dar nu, atminstone rapporteras det inte om det langre". Da kom jag pa att jag ju inte skrivit nagot om detta pa ett tag, fast det ar inte alls lugnt.

Harom veckan var det upplopp med ca 400 pers inblandade. Lustigt nog hande detta samma dag som the var Old Firm i Glasgow... De satte bilar i brand och kastade gatsten, flaskor och brandbomber pa poliserna. Polisen var forfarad for de sag barn anda ner i 6-arsaldern vara inblandade! Det ar val som med fotbollshuliganer, att det kommer en ny generation med jamna mellanrum.

Efter upploppet, som var pa en lordag, var det stokigt ett par dagar med smarre fajter och brandbomber som slangdes in i bostader lite har och var. Bada sidor var lika aktiva.

I var lagenhet marks inte konflikten sa mycket, for vi talar inte om den. Engelsmannen tycker Si och skottens katolska, nordirlandska flickvan tycker Sa. Sa nar de talar om Nordirland pa tv sa ar vi tysta. Det ar bast sa, for husfridens skull.

No comments: