6 March 2009

Man vet att man börjar bli gammal...

... när man inte har biljett till The Killers men är SÅ sugen så att man tänker att man kan ju göra som man gjort "förut" och åka till den slutsålda arenan, i det här fallet SECC, och se om någon har en över. Så kommer man dit och ser, inte femtio, inte hundra, men hundratals människor stryka omkring. Trodde först att det var folk som väntade på folk. Men det var folk som väntade på överblivna biljetter. Många engelska dialekter, några amerikanska och så folk från hemmaplan.

Upptäckte snart att dessa folk gick runt och i princip frågade varandra om det fanns en biljett över. Jag stannade i ca 30min, sedan kände jag hopplösheten och ålderns rätt och beslutade att ge upp. Ja, mina vänner, jag gav upp. Konserten hade börjat, kanske dröjde det två timmar till huvudakten, jag orkade inte stå ute med hundratals andra och hoppas på ett mirakel. Så jag beslutade att, som en sann 30+ tant, ta med mig en pizza hem och kolla på DVD.

På bussen hem fick en äldre kvinna ett mobilsamtal från sin dotter - som meddelade att hon skulle bli sen, för hon hade fått biljett till The Killers...

Det hade kunnat vara jag - för tio år sedan. Nu har jag uppenbarligen blivit för bekväm. Gammal, var ordet.

1 comment:

Günther Fliesenburgh said...

Nej nej, inte gammal utan visare... ju äldre man blir desto visare blir man och lär sig välja sina strider... nån dag nån gång kommer du inse att du gjorde ett klokt val och fick en annan fördel genom att inte vänta i två timmar till... tro mig, ja´g väntar på mina insikter, men är övertygad om att de kommer ;-)