9 May 2009

Hetero kvinna i en homos kropp?

Är man ett gäng bestående av nästan 50/50 gay och straighta som går ut tillsammans så är det väl inte mer än rätt att man alternerar barer.

Vi började med ett pa... antal drinkar på Lloyds. Joe, Gail och jag delade på tillbringare med "Wicked Vimto" (Wkd Blue och Port) och "Frilly Tutu" (vodka, apple sourz, cherry sourz, ananansjuice, apelsinjuice och soda) och hade man frågat mig så hade jag gärna suttit kvar och gått igenom resten av coctaillistan. £7.15 för en kanna cocktail, vilket räcker till ca 4-5 glas. Det är ungefär lika mycket som ETT cocktailglas kostar i Sverige!

Jag insåg förresten igår att det nog är bra med dyra drinkar - som i Sverige - för då tänker man verkligen efter och suger på den man har så länge som möjligt = dricker mindre. Här, där de flesta ställen erbjuder diverse alkohol för ca £2 (24kr), så rinner gärna småmynten genom fingrarna, och drinkarna ner i strupen...

Fast det var inte det jag tänkt skriva om.

Natalie och jag var båda på span-humör. Vi spanade oss blå, tills ögonen sved av allt stirrande. Men förutom två gubbar i min pappas(!) ålder som flirtade varenda gång jag gick till baren så var utdelningen minst sagt torftig. Och jag som satt i min blommiga top och log och tyckte jag såg så fager så fager ut. Natalie fick några napp som hon ratade, och jag önskade att jag också fick rata någon. Äh, gubbarna räknas inte, de hade som sagt kunnat vara min pappa!

Vi hamnade så småningom på Del (Delmonicas) i Glasgows gaykvarter. Jag gillar stället för att det är urmysig interiör, Gail gillar det för att det står en skål med gratis kondomer och glidmedel utanför toaletterna. Japp, hon försvann ner i källaren innan vi ens hunnit beställa. Antar hennes man blev lycklig den kvällen...

Hur som helst, vi skrattade och hade kul i en av soffgrupperna när Joe puttade till mig och gjorde mig uppmärksam på att en tjej spanat in mig "i flera minuter". Först trodde jag att han bara retades, men när jag kollade mot tjejen så fick jag ett litet men ändock tydligt smile och ögonkontakt.

Jag delades tvärt i två delar. Ena delen fick fjärilar i magen och ville flirta tillbaka, bara för att jag var så inibången smickrad över att nån - som inte kunde vara min pappa - faktiskt flirtade med mig! Inte bara inbillning eller hoppfull tolkning, utan så att till och med min polare uppfattade det. Tjoho, ett tillfälle att öva flirtning! Fast. Hon var ju... tja, en hon. Så andra delen av mig ville inte riktigt leka flirt-övning för det vore pinsamt om det ledde till snack och... gu, va knäppt att då förklara att man inte var intresserad... utan att man bara flirtat, tja, på skoj.

Så jag släppte det hela, fortsatte skämta med mina polare och var noga med att inte kolla åt tjejens håll. (he, he, kollade åt grannsoffan istället, där en riktig goding satt!). Men jag kunde inte låta bli att undra om jag sände ut något slags homo-vibbar. Jag menar, med tanke på hur gay-polarna identifierar folk på jobbet, även vissa som liksom kommit ut först senare, och med tanke på att jag inte är någon Jessica-Rabbit-kvinna, så... kanske kunde jag uppfattas som...

Hm, vore intressant att veta om inte annat. Ska nog fråga mina gaypolare till veckan.

Vi gick vidare till TigerTiger, där Natalie försvann med någon hon träffade i baren. Och där jag var osynlig igen. Fanns inte ens en gubbe i pappas ålder att flirta med. Typiskt. Jag som fått lust att öva flirtning - med vem som helst. Hade inte Gail erbjudit mig att åka med i hennes taxi så hade jag nästan gått tillbaka till Del. Hm, fast då lockade gubbarna på Lloyd nästan mer.... nästan.

1 comment:

Kinna said...

Jag vill också ha gaypolare och billiga drinkar!

Äsch, flirta får man. Till och med pussas lite. Det är bara trevligt.

Men man måste göra klart att man bara gör det för att man är full och desperat så att inte tjejen tror att man vill köpa villa och volvo.