23 January 2009

Keltisk kontakt hela helgen

Årets upplaga av Celtic Connections har redan börjat, men för mig börjar det idag. Tyska kompisen och hennes pojkvän kommer över och hela helgen ska vi rocka keltiskt så stråna flyger.

Ikväll ser vi gruppen Slide på Oran Mor. Näpp, vet inte vilka det är, fast tyskarna rekommenderar dem varmt och de är stora fan av skotsk/irländsk folkmusik så jag litar på dem och ser fram emot att upptäcka något nytt.

Imorgon svänger vi benen i en Ceilidh på National Piping Centre. Jag försöker minnas stegen i en "Gay Gordon" och "Dashing white sergeant"... Undrar vad klädselkoden är, om jag kanske ska smyginviga min blommiga klänning..?

På söndag hoppas vi på torrt och milt för då är det Burns Night och eftersom det var 250år sedan Robert Burns föddes så firas det i år något alldeles extra. Vi tänker inte gå på Haggismiddag (jag får Haggis till lunch på jobbet idag i vilket fall). Vi tänker gå till George Square och lyssna på Burns-sånger, dikter och kolla på ljusspel.

Sedan försöker jag bestämma mig om jag ska se engelska (tack, Chris, för att du rättade mig - han är ju inte alls svensk! Fast nu måste jag reda ut vem det var jag trodde han var, för när jag kollade upp honom är han inte alls den jag trodde han är...) Michael Nyman på måndag eller Kate Rusby på tisdag. Jag gillar verkligen Nymans filmmusik så... Risken är att jag håller andan och går på båda två. Vi får ju ändå lön på tisdag!

För mer information, gå till Celtic Connections hemsida.

1 comment:

Chris said...

Men... om du menar Michael Nyman, minimalisten, så är han inte svensk. http://sv.wikipedia.org/wiki/Michael_Nyman/
fast förmodligen OK, eller OOK,enl. Sir Pterry.
neep
Christer