29 January 2009

Kulturfyra om miljardvinster

Passande Kulturfyra när vi precis klarat av årets längsta månad - åtminstone för dem som likt mig fick betalt 19/12 och sen fick vänta ända till 27/1.

1. Vad skulle vara det första du skulle göra om du vann 2 miljarder kronor?
Vänta tills jag ser dem på mitt konto, för jag skulle inte tro på det förrän jag ser det! Sen skulle jag betala av CSN och fundera på i vilken ordning jag skulle göra det andra jag tänkt göra.

2. Det som förstör livet för många, både den som har mycket pengar och den som har lite, är det där omättliga begäret som aldrig blir nöjd: girigheten. Vad är din svaghet när det gäller pengar, vad har du lättast för att slösa på mer än du borde?
Godis. Jo, det är nog så enkelt, ha, ha. DVD kommer därnäst.

3. Om du skulle skänka något till något välgörande ändamål: vad skulle du skänka till?
Troligen till Shelter eller någon annan förening som jobbar för socialt utslagna, hemlösa eller andra som liksom trillar genom nätet.

4. Om du skulle satsa en del av pengarna i något kulturellt, vad skulle det vara? En film? Sponsra en författare? Sätta uppe en teater? Köpa in konst?
Det beror på vad som sker för tillfället. Troligen sponsra mig själv att ge ut en bok! :-) Bara för att se om den skulle sälja, liksom... Fast behöver någon jag högaktar ett tillskott så är jag inte oäven.

No comments: