7 April 2009

Dags att läsa svensk film på engelska

När jag var i Stockholm nyligen fick jag boken "Låt den rätta komma in" av syrran. Hon varnade hätskt för att gå och se filmen, vilken i hennes tycke var helt avskalad och därmed både platt och fånig. "Men läs boken, den är skitbra."

Så nu läser jag boken. Men jag måste lägga på ett kol, för på fredag kommer filmen, "Let the right one in". Hit! Till Storbritannien! På vanlig biograf!!

Är inte det lite coolt i alla fall? Jag känner mig i varje fall lite stolt. Ingen filmfestival eller annan ursäkt, utan den kommer liksom bara hit - för att den är bra. Den har i vart fall fått finfina recensioner även i prestigefyllda filmtidningar som Empire och Total Film. Och jag har faktiskt redan sett trailern, före en annan film förra veckan.

Så jag ska så klart se denna svenska vampyrrulle. Jag tycker den verkar sevärd. Och den kanske är bättre textad?!

Veckan efter kommer dessutom en film jag länge velat se, men liksom prioriterat bort både i höstas och i julas. Maria Larssons eviga ögonblick, den där med Persbrandt... hon hustrun som blir misshandlad och får en kamera och börjar ta kort... här kommer den heta "Everlasting moments" i alla fall.

Stolt svensk ser fram emot båda två.

1 comment:

kulturbloggen said...

Har du tid och lust finns det en alldeles ny Kulturfyra att svara på. Jag tror den kan vara intressant.
Glad Påsk önskar jag dig samtidigt.
Här hittar du nya Kulturfyran
http://kulturbloggen.com/?p=8515