29 April 2009

Ring, Ring

Nu när jag ska emigrera och immigrera igen - dvs byta land - så är det ju en hel del praktiska göromål som måste tas tag i. Som att låsa upp min mobil, för den är låst till O2... Och sedan skaffa ett svenskt abonnemang. Ett nytt, eftersom mitt gamla liksom förfallit.

Jag minns att jag redan innan jag flyttade övervägde att säga upp min fasta telefon och bara köra med mobil - eftersom jag upptäckte att det var mest den jag använde i alla fall och att jag för den fasta telefonen brukade betala något så löjligt som en femtiolapp eller så i samtalskostnad - ovanpå den fasta avgiften på 300-nånting. Kändes inte försvarsbart. (Och fasta telefonen sa jag sedemera upp när andrahandshyresgästen inte heller använde det utan betalade tomma pengar.)

Nu när jag kollat upp mobilabonnemang så har jag (via en sajt som fint räknade ut de mest fördelaktiva abonnemangen med hänsyn till mina samtals/sms-vanor) hittat något som låter alldeles för bra för att vara sant. Så nu vill jag höra era åsikter/erfarenheter!

Någon som har erfarenhet av "Glocalnet Mobil FRITT"? 99kr/mån för 2000(!) samtalsminuter (till fast nät, Telia och Comviq - vilket torde täcka in samtliga jag känner) och 4000(!!) SMS? Allt jag betalar är 99öre öppningsavgift/samtal - men även den näst billigaste, Tele2 Snackis, tar 69öre i öppningsavgift + 19öre/min. Så på bara ett enminutssamtal talar vi om samma pengar. Och hur jag än räknar får jag inte ihop 4000 SMS/mån - och då sms:ar jag bra mycket mer än vad jag ringer! I samtal räknade jag in ett par långsamtal och kom ändå inte upp i 2000min/mån - det är 33 timmar samtal...

Så, vad är haken? Finns det en hake? Eller är det verkligen så bra som det är sagt??

Visst, det är ett abonnemang, inget kontantkort - vilket jag av säkerhetsskäl känt mig lugnare med... å andra sidan har ju tusentals människor abonnemang så det måste ju funka bra...

Hm, och ska jag nu skaffa abonnemang så brukar man ju ofta få en mobil för 1:- eller så. Ok, kanske inte Glocalnet-för-bra-för-att-vara-sant, men... Som sagt, någon som känner till några fallgropar? Brukar de skicka en massa luftfakturor? Eller vägrar de låta en gå efter ett par år? Eller... eller är det alldeles, alldeles underbart?

No comments: