20 August 2009

Det gick!

Jag tänker inte ens räkna antalet ansökningar jag skickat under sommaren, men en snabb överslagsräkning får det till ungefär 80-100 skulle jag tro, med tanke på de där två veckorna då det knappt blev ett per dag, några veckor med flera per dag + uppläggningar i sökregister, hos bemanningsföretag et c. Men sedan jag flyttade tillbaka har jag varit på 9 intervjuer fördelade på 5 jobb.

Idag fick jag jobb!

Företaget jag träffade igår för en andra intervju är ett internationellt känt dagligvaruföretag som säljer kända märken till livsmedelsbranchen. Jag vågar påstå att ni allihopa köper deras produkter. De behövde nu någon på deras "Customer service operation", vilket inte alls innebär vad jag trodde. Jag trodde väl att man skulle få sitta i telefon och ta emot ordrar... och var väl måttligt intresserad. Men som jag sagt så många gånger, jag är inte i en position att vara kräsen.

Nu visade det sig istället handla om en mer problemlösande administrativ tjänst där man kollar ordrar, justerar, kompletterar, fixar med felleveranser osv. Man jobbar mer med datorn, email och listor och telefonen är mer ett arbetsverktyg när man håller kontakt med olika avdelningar samt butiker.

Det låter helt ok i mina öron! Bort från kundtjänst, och hela dagarna med pyssel, knåp, detektivjobb och problemlösning. Perfekt! Då kan jag lugnt sitta där medan jag inväntar det där perfekta jobbet. Och lönen är ungefär vad jag hade innan, tror jag att jag har räknat fram till.

Hur som helst. Det är en lön!!

Hm. Som jag inte får än på ett tag. Så firandet får bli lågmält. Fick i och för sig en 50kr-premiecheck av Coop så jag skulle ju kunna inhandla en festmåltid i deras butik.

Eller så går jag bara runt resten av veckan och njuter. Av att vara ledig. Att inte behöva lusläsa alla mina fyrtioelva jobbsökarlänkar varje dag. Inte ens idag - jag har avbrutit jobbsöket med omedelbar verkan! Njuta av att ha ett jobb att gå till på måndag!

Ja, det gör jag!

2 comments:

Kinnanonymous said...

Hurra!!!

Anonymous said...

GRATTIS!!! och Stort Lycka till!!! / Lotta