18 August 2009

Mon the Hoops!

Idag saknar jag Gallowgate. Blev jättesugen på att klämma in mig på sniskan i en packad bar, läppja på en IrnBru och kolla på matchen med en massa likasinnade som också är klädda i grönvitt, svär och tjoar - och sjunger med i kampsången som barstereon spelar i halvtid.

Hade luskat reda på åtminstone en bar på Söder som skulle visa Celtic - Arsenal i UEFA-cupen idag. Planen var därför att åka dit och läppja på en mineralvatten, räkna med ett antal tjommar i fel grönvita klädsel, vilket innebär att jag inte direkt vill åka dit i grönvitt för att jag är ensam om att bära rätt... och så kolla på matchen med en handfull som ens bryr sig.

Men så visade det sig att en av mina, typ, tre kanaler visar matchen ikväll! Tjoho! Så nu sitter jag redan här i grönvitt. IrnBrun - den som jag sparat sedan flytten för ett 'högtidligt' tillfälle - är på kylning. Nu blir det tjo och tjim i soffan ikväll - bland 100% likasinnade. Jag, mig själv och hela Celtic Park. Mon the Hoops!

4 comments:

equaltonone said...

haha...Jag satt och hejade på Arsenal som är mitt engelska lag!! man kan ju säga att säsongen har börjat rätt bra för dom! Men jag stör inte salt i såren..vet ju hur det känns. KOM IGEN!
Hoppas att IrnBrun var god!!! *ler*
Förstår att du längtar att vara "där det händer" en sån här dag.

Skotskaligan ser man ju inte här hemma så där har inte jag något "hjärtelag"...haha..skulle ju var Hearts isåfall med tanke på att det skulle vara ett hjärtelag då alltså..*ler*.

Carina D said...

He, he, tja, är ju övertygad om att jag inte hejade nog. För varför skulle annars Caldwell först strunta i sin gubbe på frisparken så att han kunde göra 0-1 och sen se till att kicka in 0-2 alldeles själv!!! Vad trött man blir ibland...

Mitt engelska lag är Liverpool, vilket faktiskt ledde till at Celtic blev mitt skotska när jag var 11-12 år gammal. Deras fans sjunger samma ramsor för de har samma irländskt katolska ursprung.... tja, räckte för en lilltjej för att finna ett nytt lag. :-)

Det enda goda jag har att säga om Hearts är väl att de har en rätt läcker rödfärg på tröjorna... ja, och brukar bjuda gott motstånd på senare år. Återkommer när jag finner något gott att säga om Arsenal.

;-)

equaltonone said...

Fotbollens uppgift i livet är att göra en trött...gång på gång...Såren från i måndags har knappt läkt ännu...

Att Arsenal blev mitt engelska lag beror på Nick Hornby och High Fidelity. När jag läste den var jag inte intresserad av fotboll och när jag sen drogs med i fotbollshelvetet så kändes det som att Arsenal var det enda lag jag "kände". Det hade INGENTING med Fredrik Ljungberg att göra alls...

Sonen min håller på Liverpool och far och bror håller på Everton. DET var kul i helgen!! Här i Sverige är vi MFF:are allihopa...

Antar att vi är alldeles för dåliga på att heja på våra svenska lag dårå...

Ikväll blir det Barca-ManC och då hejar jag på....ZLATAN!!

Carina D said...

Såklart. Ha, ha.