2 August 2009

Life is like a box of chocolate

Julafton inföll i veckan. Det råkade falla sig så att en rea-bok jag beställt, ett paket med 100 gratis(!) framkallade digitalbilder samt en överraskning från Tyskland dök upp samma dag.

Paketet från Tyskland var bra mycket större än jag väntat mig. Hade nog tänkt mig ett vadderat kuvert, men fick nu pallra iväg till ICA och hämta något som såg ut som en brun portfölj... Jag visste direkt vem det var ifrån. Och vad det innehöll - choklad!

För att göra en lång historia kort så hjälpte jag en kompis kompis i våras. Hon bor i Tyskland och behövde en bok till sina studier, men hittade den bara på Amazon och de levererade bara till Storbritannien. Så boken skickades till mig och jag skickade den till Tyskland. Hon ville ersätta portokostnaden, men jag vet att det kostar mer än själva summan för henne att föra över £10 till mitt bankkonto. Så jag föreslog att hon kunde få skicka mig en påse av min favoritchoklad från Tyskland om hon ville - Ferrero Küsschen. Det är inte samma som Ferrero Rocher, men innehåller också nötter, mer om man frågar mig. Och är kanongoda!

Hon skickade ett paket i början av Maj - i slutet av Maj flyttade jag till Sverige. Paketet hade inte dykt upp. Jag accepterade att det säkert hamnat där en annan kompis påskägg hamnade för ett par år sedan - det måste sitta någon tullgubbe nånstans och mumsa choklad...

Trots att jag menade att gesten var nog och att vi var kvitt så insisterade kompis-kompisen på att skicka ett nytt paket, till Sverige. Bara det att den här gången ägnade hon veckor åt att leta Ferrero Küsschen! Hon bad t o m sina föräldrar och andra kompisar att hålla utkik. Till slut visade det sig att chokladen tagit sommarledigt! Så då skickade hon det som jag nu hämtade ut.
Vad ska man säga? Den där boken måste ha varit väldigt viktig för henne!

Och jag tackar, så klart. Nu ligger lådan i köket. Det är lite som när man var liten och d-r-ö-m-d-e om att ha en hel låda med godis. Wow... Ja, så nu när jag har det vill jag liksom inte käka upp det. Det är så kul, att liksom bara gå förbi lådan i köket, glänta lite på den och... en kista med guld kunde knappast pirrat mer i magen! Wow...

Och som grädde på moset - eller strössel på chokladen - så tog hon för någon vecka sedan kontakt med mig via Facebook och vi har emailat litegrann. Vi är både ense om att nästa gång jag åker och hälsar på kompisen nere i Tyskland så måste vi också träffas. Och sånt är kul!

Nästan roligare än en låda choklad.

1 comment:

equaltonone said...

Även om choklad är gott och det är roligt att få paket så är det bra mycket roligare att få nya vänner!!

Kram Lotta