29 April 2005

Derby hela veckan

Det var en stor dag i sondags. Old Firm. Rangers – Celtic. Och jag var dar! Igen!! Lite svarare att fa biljetter den har gangen dock. En timme fore matchstart var jag inte direkt ensam om att ga runt och ragga i folkhavet. (Ja, 50'000 pers ar ett folkhav.) Biljetterna kostar £29, men folk viftade med allt mellan 30-100 pund. Sjalv la jag mig till slut pa £40, det var ungefar vad jag tyckte att jag kunde ta mig rad till. En del kom med gliringar som "vad tror du att det dar racker till, en pase chips?" eller "lagg till en hundring, horru".

Men 15 min fore kickoff fick jag napp. En man hade en biljett over och trots att jag viftade med tva tjugor sa ville han bara ha vad den kostade, dvs £29. Han fick 30. Som jag alltid sagt; koper man biljett pa internet (typ eBay) sa kan man fa ge hur mycket som helst och en timme fore matchstart ar konkurrensen sa stor att man visst kan fa ge hundra pund (jag sag en man gora det), men narmare matchstart sa har inte folk tid att ga runt och kopsla utan de blir oftast bara glada om de kan fa tillbaka vad de lagt ut. Voila!

Hade jag varit cool hade jag kanske, eventuellt (troligen inte) kommit in gratis. En kille stack till mig en biljett och sa att han inget ville ha for han hade fatt dem gratis i sin tur. Det var en snygg biljett, men ett tranat oga och kansliga fingrar upptackte ju ratt snart att den var falsk. Jag tankte inte chansa, sa jag sparar biljetten som souvenir istallet. (Joda, tanken pa att ge den till en polis slog mig, men vafan, orkade inte…)

Mitt i folkhavet, innan jag hunnit fa napp, sprang jag pa min chef. Uppkladd som en julgran. Han verkade mer forvanad over att se mig an jag honom. Pa jobbet i mandags visade det sig att jag steg flera grader i hans ogon dar. Han hade trott att jag, typ, "sa" att jag var Celtic och, typ, bara holl pa dem "lite sadar". Nar han sag mig utanfor Ibrox, i Celtic t-shirt, raggandes biljetter, sa begrep han att jag faktiskt VAR Celtic. Herregud vad man ar troga ibland…

Fick kanonplats (i mitt tycke) pa forsta raden snett bakom malet pa Celtic-sidan. Nara action och mitt i "klacken". Fan, det ar trixigt att ga pa derby har nu! Sektarianismen och de nya lagarna, som kom ifjol, gor det lite svart nar man inte har 100% koll pa alla nyanser. Sjong med i sangerna, saklart, men sa nar jag klamde i i min favoritsang – Fields of Athenry – sa slog det mig att den kanske raknades som sekteristisk och isafall sa riskerar jag att gripas for "religiost hat". Man onskar att Old Firm kom med bruksanvisning.

Det festliga med fotboll ar att man ar dar, man ar med, men anda sa kan man ge sig fan pa att man missat vasentliga bitar. Celtic vann med 2-1 och efter bada malen var jag (saklart) sa upptagen med att hoppa, kramas och vrala att jag dels missade att Petrov fick en mugg Coca-Cola i huvet av en Rangers-supporter och dels att bade Petrov och Bellamy fick gula kort for att, hall i er nu, de firade for mycket. Att jubla over ett mal skapar irritation hos motstandarsupportrarna sa darfor far man bara fira lite lagom mycket innan man maste springa tillbaka till sin egen planhalva, och man far absolut inte stracka upp armen i skyn sa att motstandarsupportrarna ser det. Jag lamnar amnet utan vidare kommentarer.

Jag var hes som en gammal biltuta efterat. Lat ungefar som den icke-pipande pingvinen i Toy Story. Fick panik. Det ar jag som skoter vaxeln pa jobbet! Kakade glass, drack och knaprade halstabletter resten av dagen. Jo, jag lat "ratt" normal pa mandagen.

Vi har nu visslat Celtic-sanger i fyra dar pa jobbet och de anti-sekteristiska lagarna nar minsann inte till var arbetsplats; chefen har kallat vara tva Rangerskillar ”dirty huns” hela veckan. Dessutom har det visslats, sjungts och antytts en rad andra sanger, som handlar om Engelsmannens kolonisering av Irland och som jag fatt lara mig skulle ha setts som sekteristiska pa en fotbollsarena. Kande inte igen en brakdel. Jag ska nog ligga lagt med sjungandet de resterande matcherna och bara se och lara...

Ja, for fler matcher blir det ju, nu har vi ju titeln i blickfang – igen. Kom ihag att Celtic vunnit ligan 4 av de 5 senaste aren. Det enda aret de inte vann var... nar jag bodde har sist! Har inte namnt det for nagon... Dessutom har chefen slangt ut krokar efter biljetter at mig bade till Hearts borta (Edinburgh) och till cupfinalen (mot, var det Dundee eller Aberdeen? Skitsamma). Far jag napp till Heartsmatchen har han lovat att ta mig till den enda Celticpuben som finns i Edinburgh. Later spannande... Med tanke pa att han var full fore kl 11 i sondags sa undrar jag ju vid exakt vilken tidpunkt jag ska tala om for honom att jag foredrar att ga pa fotboll nykter... Ah, a andra sidan ar det latt att gora undantag fran den regeln nar tillfalle bjuds!

Ska jag fa se Celtic ta titeln i ar...?
To be continued.

1 comment:

Safa Sadat said...

Hej Alla, jag heter Safa El Sadat, jag är gift i 20 år med min man och vi har två son, äldste en 16 och yngre är 11 år. Min man älskade mig mycket, men det kommer till en punkt när han deltar i affärer med en kvinna som är hennes medarbetare. Jag har aldrig föreställt mig det, men på något sätt förändrade hans inställning till mig och barn, mina sena arbeten fick mig att tänka på frågan, även vid mitt 20-års bröllopsdag i mars håller jag mig borta från sex när vi lovar att göra det på bröllopet årsdag, 15 dagar före bröllopsdagen erkände han det ja, han hade sex med sin kollega.
Han tog med henne i min säng när jag var ute och arbetade, det betyder att mina känslor var helt värdefulla mot honom. Mitt mentala tillstånd är fullt av plågor, jag tror att jag inte kan glömma och återhämta smärtan. Den här kvinnan var i full kontroll över henne och jag ville aldrig göra det med våld, hon vill vinna över mig när hon är skild, hon sa att hon var avundsjuk på vårt förhållande och hon kommer att förstöra mig genom att ta min man. Jag var tvungen att diskutera det med en vän som bad mig att hitta en bra stavningskastare, först och främst trodde jag aldrig på den här Cast-stavningen, men jag måste försöka tills jag kom över PROPHET NOSA UGO-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex-tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen och göra människor glada i deras förhållande och några andra historier om andlig sjukdom och mer.
Jag förklarade min situation för honom och han hjälpte mig att utföra några böner, några örter och rötter och ett litet offer som jag gjorde, och inom 7 dagar kom han tillbaka för att be om ursäkt och det var bara som ett mirakel för mig, är glad idag att han hjälpte mig och jag kan stolt säga att min man nu är med mig igen och han är nu kär i mig som aldrig tidigare.
Har du behov av hjälp i ditt förhållande som att få tillbaka din man, fru, pojkvän, flickvän, vinnande av lotterier, växtbaserad botemedel mot sjukdom, hiv, sjukdomar, astma, artrit, fybroid, stroke eller någon form av sjukdom, andligt problem , Jobbsökande, tittare som läser mitt inlägg som behöver hjälp när det gäller några livsutmaningar borde kontakta PROPHET NOSA UGO och du kommer att vara glad att du gjorde.

E-post: nosaugotemple@gmail.com
WhatsApp: +34631686040
                      +17207992813