11 March 2005

Nordirland: Inte mycket anti-vald har inte...

Det har ju liksom varit lite mycket nu, sa jag har inte skrivit nagot om Nordirland pa ett bra tag.

Jag vet inte vad jag ska saga. Snacka om att skita i egen brevlada, eller vad det kan heta.

Vi vet ju annu inte hur det egentligen ar med det dar rekordranet i December. IRA-snubbar ar misstankta, men vi vet inte hur involverad organisationen ar - for flertalet medlemmar ar ju inga korgossar direkt - och vi vet inte hur kopplingarna mellan dessa och Sinn Feinn ar. Men hur det an ar sa har ju detta forstort det eventuella mikrofortroende vissa kanske hade for republikanerna.

Naval. Livet gar vidare och sa en kvall uppstar brak pa en pub. Tre herrar lagger sig i och slapar ut han som ar skyldig till braket pa gatan och det slutar med att de slar ihjal honom. Smart. Saken ar att dessa tre over-valdsamma hjalte-wannabees alla tillhor IRA.

Na, organisationen gillar inte detta. De tar avstand fran hela handelsen och utesluter de tre herrarna. Sa langt ar allt val. MEN. Det vore ju ingen story om det inte vore for att IRA sedan tar kontakt med familjen till den ihjalslagne pub-brakaren och erbjuder sig att avratta de tre hjalte-wannabeena! Familjen har sagt nej.

Men hur smart ar det? Har ger man forst sken av att vilja avvapna sig, lagga ner verksamheten och lata politikerna fa en chans att skapa bra forutsattningar for republikanerna. Och sa erbjuder man sig att avratta medlemmar! PANG, sa har man ju visat bade vapentillgang och demokratisk installning.

Och vi ar tillbaka pa ruta ett.

Det star ratt mycket om det har i tidningarna har borta. Men jag ar for snal for att lasa annat an lopsedlarna eller bladdra i nyhetsstallet. ;) An sa lange.

No comments: