26 November 2005

Fredagsfyran om bio

Mitt amne! Antligen nagot dar jag ar helt med pa noterna.

Tema: Bio
1. Hur ofta går du på bio?

1-2 kvallar i veckan, ibland till och med 3 (om det ar manga filmer jag vill hinna se och/eller jag kanner for en slokvall. Jag sloar pa bion istallet for framfor tv:n).
2. Kan det bli spontant att du väljer att gå dit, eller bestämmer du noga innan, till vilken film och allt?
Ibland spontant, ibland kollar jag i Metro under dagen for att pussla in 2-3 filmer for kvallen.
3. Vilken film är den bästa du sett på bio?
Oj... det gar inte att saga, heller! Vissa ger en oforglomliga upplevelser - som den totala stillheten och tystnaden i en fullsatt salong efter American History X och likadant efter Rabbit Proof Fence. Andra (daribland dessa iofs) ger ett oerhort starkt intryck - som Priest (f o en oerhort underskattad film). Jag grat under slutscenen de forsta fem gangerna jag sag den. Fantomen pa Operan var sa grym pa stor duk att den var alldeles magisk och Sound of Music (som var en av de forsta jag sag) ar en klassiker jag fortfarande alskar. Den mest kompletta Film jag sett tror jag Irreversible var. Den tog tillvara pa filmens alla mojligheter och lyckades med kamera, bild och ljud aven skapa fysiskt patagliga kanslor. Och den var oerhort vacker - efter 45 min. Ok, jag kan inte ange en film, det fattar ni nu va?
4. Vilken är den sämsta?
Enkelt. The Village. Den var sa irriterande dalig, med daligt manus, daliga skadisar, dalig klippning, dalig/fel marknadsforing, dalig allt att jag blev skitsned redan efter 20 minuter. Jag satt kvar i ren trots. Faktiskt, det forsta jag sa till min kompis efter filmen var:
"Nu vet jag antligen vad jag ska svara nar nagon fragar mig vilken den samsta film jag sett ar."

No comments: