7 September 2004

Grundlurad

I vintras köpte jag en Sonyericsson z600. Man skulle kunna ta bilder och föra över till datorn. Tjoho!

Eller hur...

Någonstans bland all information sade man att jag kunde använda en viss kabel. Nu har jag inte köpt den, men när jag skulle låna den av en kompis fick vi den inte att fungera. Jag startade en emailkontakt med SonyEricsson. I första mailet sa de att kabeln inte alls ska funka till z600, trots att min kompis har lyckats med det. Sedan sa de att enda sättet var att överföra via bluetooth, IR, MMS eller e-mail.

Jag har inget bluetooth på datorn, inte heller IR. Jag kan ta emot email på mobilen, men jag kan inte skicka. Comviq säger att det är Bahnhofs fel och Bahnhof skyller på Comviq, så ingen av dem har ens tagit sig en titt på de parametrar jag emailat och reflekterat över om felet ligger där. Avslutningsvis undrar jag ju hur man MMSar till en dator.

SonyEricsson står fast vid att det inte finns någon möjlighet att överföra bilder via kabel, att de inte kan hjälpa till angående emailet, men att jag kan MMSa till en emailadress. Tjoho!

Eller hur...

Det funkar inte det heller. Och där vet jag inte alls vad som är knas eftersom jag kan MMS:a till mobiler.

Så nu sitter jag här med en mobil jag, efter två månaders research och moget övervägande, köpte av 3 anledningar, enkom:
1) Man kunde ta bilder och föra över dem till datorn.
2) Man kunde komponera egna ringsignaler.
3) Man kunde e-maila.

Och inget av det funkar.
Tjoho...

No comments: