5 September 2004

Dramatik på två arenor

Ingen ska kunna säga att Carina inte ger saker en ärlig chans. Idag lyckades jag ju finta bort Finland - Sverige i World Cup för att se på Hamlet - för andra gången! Förra gången (i Maj) hade jag en rad reservationer och man skulle faktiskt kunna tro att någon från Stadsteatern läst min blogg. T ex hade man lagt till två scener och - voila - Hamlet och Ofelia hade en historia! Nu verkade de ha rett ut ungdomarnas förhållande och bestämt sig för att de faktiskt varit kära. Hela kärleksstoryn blev tydligare. Dessutom verkade det som att fler vuxit in i sina roller så även om man fortfarande fick intrycket av att de ibland bara ville rafsa igenom texten för att komma till nästa scen så agerade de. Och det var fler karaktärer närvarande.

Jag kan rekommendera pjäsen, det verkar bara vara några veckor kvar så passa på!

I en scen frågar Polonius Hamlet vad han läser.
"Ord, ord, ord." svarar Hamlet.
"Vad står det?" frågar Polonius.
Där trodde jag vi skulle få periodsiffror från Finland, men det fick vi inte.
"I vaddå?" svarade istället Hamlet.
Där trodde jag Polonius skulle svara 'i Finland - Sverige matchen', men det gjorde han inte heller. Suck, så jag och Jenny fick fixa resultatservice via SMS istället. :-) Jodå, klart vi gjorde!

Och nu kollar jag på matchen. Halv ett på natten. Jäklar vilken tajt första period!

Dagens kommentar efter pjäsen:
"Jag saknade scenen när Hamlet håller upp döskallen och säger 'att vara eller inte vara'."
Innan fler åker iväg och kollar och blir besviken - den där scenen är en myt, monologen och döskallen är inte ens med i samma akt...

Oj, Finland leder med 3-1, och vi som ska hämta upp till 4-4. Jag tror det kan bli en kul match.
Slutbloggat!!!

No comments: