17 February 2005

Beslut (snart) utan återvändo

Jag har ju inte riktigt hunnit/prioriterat träning senaste tiden, så det kändes rätt upplyftande att möblera om kartonger, kånka och ta ut skräpet till grovsoporna idag. Puh, jag fick mig en riktig genomkörare! Och ett nästan tomt vindsförråd!!

En lustig detalj; Jag tog nu beslutet att faktiskt slänga stereon jag köpte för min första sommarjobbslön när jag var 15. Den har skivspelare, dubbel kassettbandspelare, radio som inte håller de inprogrammerade stationerna och en CD-spelare som själv bestämmer vilka låtar den vill spela. Jag lämnade racket (jodå, kommer ni ihåg när stereos hade det?) och stereon i grovsoprummet och gick för att hämta högtalarna (jodå, kommer ni ihåg när de var så stora?). När jag kom tillbaka - max 5 min senare - var stereon borta! Jisses, någon måste stå på balkongen och ha det där rummet under järnuppsikt! Men det kändes faktiskt rätt bra. Någon ville ha min stereo! :-) Han har fått ett nytt hem. Bara det inte är en skändare a la Toy Story som tänker skruva sönder den till oigenkännlighet...

Min plan är nu snart utan återvändo. Imorse sa jag upp mig på jobbet. Ikväll köpte jag enkel flygbiljett till Glasgow den 8 Mars. (Har aldrig köpt en enkel förut! Förresten var den helt klart prisvärd. 1:-. Plus avgifter. 213:- totalt. Kändes nästan lite för billigt för en emigration...) Imorgon kommer sista snubben och kollar på lägenheten. Jo, han ville hyra möblerat så jag vill ge honom en chans. I annat fall står två tjejer i kö och väntar på besked. Imorgon kommer lägenheten hyras ut.

Det känns verkligen som att jag är på väg! Det enda som gnager i magen är att jag inte har ett jobb som väntar. Det hade onekligen känts bättre, även om jag vet att det löser sig.

Åh, glömde, ska ju till Arbetsförnedringen imorgon. Bäst att sitta av det där mötet ifall jag är berättigad till A-kassa. Kunde ju vara ett välkommet tillskott. Men nu börjar jag undra om det är värt allt jobb. Jisses, de nöjer sig verkligen inte med vilka intyg som helst! Dessutom vill de ha arbetsgivarintyg från jobbet jag hade innan jag började plugga. Det är 1998. Det är McDonald's! Jomentjena, jag tror jag hade en timlön på 58 spänn, vilken A-kassa får jag på det då?! Äh, man måste ju ha en hobby. Min är Arbetsförnedringen.

No comments: