15 February 2005

Flyttkarusell

Det känns verkligen som om det snurrar när det är mycket att ta tag i och man helst skulle vilja vara klar med allt redan.

Idag har jag haft 3 visningar av lägenheten. Det känns lite som att vänsterprassla (tror jag...) när man ska försöka få in folk på olika tider utan att de ska behöva träffas i trappan. Nä, det kanske inte är någon fara, men det känns ändå bäst om den enes efterhandssnack inte behöver ske inför öronen på den andre.

Den förste kändes bra, men hon ville inte ha några möbler och hon ville ha tillgång till förråd. Hm, kan bli svårt om mina möbler ska stå där.

Den andre kändes upprymd men helt ok, fast hon ville varken ha möbler, bredband eller telefon. Det kostar skjortan att återinstallera allt... Hon var så angelägen att hon tog med referenser.

Den tredje kändes också bra, hon ville ha möblerna och bredband, men inte telefon. Dessutom finns ett visst osäkerhetsmoment i och med att hon initialt bara har uppehållstillstånd tills i Juni. Å andra sidan har hon jobb och med det där tillståndet är det ju så det går till; man får först för fem månader för att sedan få förlängt ett eller fem år, typ. Jag kände viss samhörighet med polskan. Hon gör ju precis vad jag gör! Hon sticker till Sverige för att det inte finns jobb i Polen. Jag sticker till Skottland för att det inte finns jobb i Sverige... Hm... oj, vad konstigt det lät... Nåja, det var ju det enda osäkerhetsmomentet, annars kändes både hon och pojkvännen helt reko.

Det är lite kul, för jag har aldrig sett tre människor så upprymda över min lägenhet förut. Jisses, om den är så toppen borde jag kanske stanna! :-)

Uppdatering morgonen efter:
Vaknade redan 4.40 och funderade över vem jag ska välja. Alla tre har en stor nackdel, men jag har nu kopplat bort mitten-tjejen. Nu är frågan om man ska ta en svensk som kan ta emot all post (ja, räkningar vill säga), men då jag måste packa ner precis varenda grej, eller en polsk där jag kan låta möblerna stå kvar, men då jag nog gör bäst i att eftersända posten (till föräldrarna) eftersom hon inte kan svenska, bara engelska. Dessutom ville de inte ha telefon.

Jag hatar beslut!

No comments: