22 February 2005

En dag ett liv - åtminstone intensitetsmässigt

Tiden är en märklig tingest. Vissa dagar går man upp, det blir kväll och man har inte hunnit någonting. Andra dagar - som idag - så måste jag tänka efter om jag verkligen hunnit allt på en dag eller om idag har varit två.

Fast det jag gjorde i förmiddags var ändå bara måste-grejer. Som att fixa tillstånd till andrahandsuthyrning och ringa till McDonald's och påminna dem om mitt arbetsgivarintyg. Som de såklart hade glömt bort.

Det var underbart att köra ut prylar till grovsoporna i alla fall. Jag fattar inte; för ett par veckor sedan var mitt vindsförråd fullt. Nu står tre flyttkartonger och två banankartonger där uppe. Resultatet av min storrensning. Ska bli skönt att imorgon kunna flytta upp alla kartonger i lägenheten dit. Just nu ser vardagsrummet ut som en lagerlokal...

Mitt på dagen hann jag både med ett långt samtal med morsan över en fika och en fika med ett långt samtal med brorsan. Då undrade jag också om idag var idag; för när hade jag ett långt, personligt samtal om kärlek och relationer med min lillebror sist? Kändes ovant, men trevligt. Han ska skaffa en kärlekstaktik. Citat; "Det är ingen bra idé att vara sig själv för alla tjejer tröttnar efter ett halvår. Så jag tänker vara en skithög i början så hon bara blir positivt överraskad med tiden. Då kanske hon precis börjat bli kär i mig efter ett halvår och så får jag ha henne ett år åtminstone." Vad svarar man på det? Du ska nog se att du hittar någon som gillar dig för vem du är... *kräkaaaarrrgghh*

Jobbade på DIF-HV 71, eller "LHV 71" som det stod i programmet. (Nåt samarbete med Linköping som jag missat?) (Det var ett skämt!!!) Hängde in jackan i samband med det. Det fick jag ju inte. Blev kallad till hytten mitt under match. Ett sisådär 10 minuter övertalningssamtal, skulle jag vilja kalla det. Men finns det inga jobb så gör det inte, och flygbiljetten är bokad. Ett tag riktigt såg man hjärnorna arbeta där inne. Trodde nästan cheferna skulle kläcka ur sig ett jobberbjudande, och åtminstone en av dem verkade gå igenom hela kontaktnätet i huvudet för att se om någon annan kunde göra det. Jo tack, hamnar ju saken i ett annat läge. Men det vore ju onekligen att ta till väääldigt drastiska metoder för att hålla kvar en sketen publikvärd.... Nåväl, det 10 minuter långa mötet slutade med att jag lovade att komma och jobba en match till. De två sista perioderna åtminstone. Vad man nu skulle tjäna på det. Men jag haaar lite svårt att slita mig, så... helt ok för mig.

Det var en kul match. Jo, kul. Tacklingar jag inte tror jag sett förut - två(!) gånger flög klubborna över sargen, en målvakt agerade dörrvakt och fick smaka på en flygande mara och så några plexiböjande köttsmällar. Och jag vet inte hur många klubbor som gick av, ett tag trodde jag nästan att laget var utsatta för ett practical joke, eller sabotage. Seriöst, killen är fri, helt naken framför öppen kasse, då klyvs klubban. Rakt av. Det händer definitivt inte ofta! Hela Globen skrattade.

Fick skjuts hem av en mycket speciell kille. Hur många känner du som kör exakt, verkligen exakt, vad det står på hastighetsskylten. Inte en km under eller över, utan exakt på linjen. Jag blev så faschinerad att jag kom på mig själv att stirra på hastighetsmätaren. Killen räddade mitt liv förresten. Jag har haft svårt med alla codecsar för filmer jag laddar ner. T ex har jag aldrig fått ner en Garden State som inte skakar. Men killen tipsade om mediaspelaren "LVC", den skulle tydligen klara allt. Det gör den. Ett tips bara.

No comments: