15 July 2004

Det är lite tajt den här sommaren...

En del får andnöd när de bara har 10'000 kvar på sparkontot. Andra känner att de äntligen har en stabil grund när de sparat ihop 5'000.

För vissa är en "sjukt bra lön" att få ut 10'000 efter skatt.

En del anser att besök, om så bara över dagen, betyder att skåp och lådor måste fyllas upp så att alla önskningar kan tillgodoses. Andra säger "tar du mjölk i kaffet får du köpa med en liter för jag har inget hemma".

En del känner ett krav att som festvärd stå för ALLT på festen, även om det innebär att de måste låna pengar för att klara resten av månaden. Andra mailar runt att det blir knytis för det är tajt den här månaden.

En del har en bekantskapskrets som inte skulle förstå det sistnämnda beteendet. Andra har en bekantskapskrets som tar det för givet och inte fattar hur någon har råd att köpa vin till 15 pers.

En del anser att 1 sista minuten, 1 spontanresa inom landet och 1 besök hos vänner är minimikrav för en lyckad semester. Andra känner att en helg i Göteborg verkligen satte guldkant på ledigheten.

För vissa är 120:- för en huvudrätt ett billigt alternativ.

För andra är 80:- för en hel middag ute något man unnar sig när man "nyss fått bra lön och känner sig rik". En normal middag kostar runt 50-lappen.

Samtal fört idag, den 15:e.
A: "Jag har inga pengar alls kvar. Jag har faktiskt bara 600 kvar till lön. 600!"
B: Jag har 190...

Tänk att människor kan leva med så otroligt skilda preferensramar.

No comments: