29 July 2004

Djurgården - FBK Kaunas

Litauerna ser ut som något div. 3-gäng på uppvärmningen. Gröna shorts, gröna strumpor, gröna tröjor; hur många sådana lag spelade man inte emot på ungdomsturneringarna? En kille ser ut att knappt ha gått ut högstadiet och en annan böjer plötsligt kroppen bakåt i en otäck limbo-vinkel. För att stajla eller stretcha?

Domarna är karikatyrer från Röda Armén. På raka led och i takt löper de längs linjen. De höga knälyften sker med exakt samma ben, exakt lika högt. De kör hela programmet; sidled, bakåt, framåt, upp och nicka... nej, det gör de inte, men det är väl det enda. Gymnastiken vid mittcirkeln ser onödig ut för en domare, men i Röda Armén lämnas inget åt slumpen. Domarna är från Rumänien. Vi tänkte väl det...

Sedan börjar matchen och vi fnittrar inte längre. Mycket var fel och märkligt och den stackars bollen såg ibland ut att vädja "sparka till mig" där den låg stilla i flera sekunder innan närmsta gubbe hann fram. Ändå: den Ouden var närmast av alla att göra mål - två gånger - därför blir jag riktigt irriterad när folk efter matchen ställer sig och skriker "Fitta! Fan vad dålig du är! Du är värdelös!" till honom. Som om någon annan var så mycket bättre.

0-0 hemma. Kaunas förlorade i vart fall mer än vad vi gjorde på det resultatet. Det räcker med att vi gör ett mål på onsdag så måste Kaunas vinna matchen för att gå vidare. Tänk på det.

No comments: