14 July 2004

Tankar från reservbänken

Har precis fått antagningsbesked till höstens kurser. Jo ja vet, jag ska ju inte plugga mer, men... Å andra sidan ska jag tydligen inte jobba heller, så då kan jag väl åtminstone utnyttja tiden!

Nåväl, nu har jag definitivt hamnat i gruppen "överliggare, överkvalificerade och annat mindre behövande patrask". Jodå, det finns en sådan grupp, det har jag kunnat se vartefter åren gått. Först var jag reserv 200 och över p.g.a. för låga betyg/för få högskolepoäng. Sedan blev jag begriplig reserv nr 50-80 p.g.a. tillräckliga betyg/antal högskolepoäng men många sökande. Nu är jag reserv 200 och över igen, p.g.a. alldeles för många högskolepoäng! När klev jag över den gränsen? Exakt vid vilken månad ligger tröskeln?

Det finns nämligen en kurs jag sökt vartenda år, Rättspsykologi. Jag har kunnat följa min vandring från reserv 358 ner till 52 och så upp igen. Så någonstans måste jag ha klivit över gränsen.

Det är hur som helst för sent att göra något åt saken. Och i år är den kursen till och med struken. Jodå, den går att söka som specialkurs, men den platsen har jag redan förverkat och på listan över antagna var jag således reserven längs-ner-sist-på-sista-sidan, ungefär. Den enda kurs jag verkligen, verkligen vill gå. Bajs.

Äh, hoppas jag nu hittar ett jobb som jag kan kombinera med mitt nya företag - spanska för nybörjare, halvtid. Hola, Española!

No comments: