8 February 2009

Bästa fotoalbumet på nätet?

För länge sedan laddade jag upp några bilder på Photobucket, men tilltalades inte av deras design. Så provade jag Flickr, men förutom att det var lögnihelvete att ladda upp bilder (systemet kraschade, bilder fick laddas om flera gånger) så upptäckte jag ju att jag bara fick ha 3 "album" totalt och att det skulle kosta $25 om året att få fler.

Nu undrar jag om någon kan tipsa om en fri men bra fotodelningsajt? Skulle vilja ha bergsvandrarbilderna lättillgängliga när jag skriver om turer eller tipsar folk om berg att bestiga. Ibland räcker liksom inte orden till... :-)

Tills dess fortsätter jag slösa tid på att dutta lite här och lite där.

4 comments:

Erik Broström said...

Själv sprang jag in i exakt samma dumma begränsning i flickr. Upptäckte picasaweb.google.com och har varit där sedan ett år tillbaka nu. Det jag gillar mest är att man kan göra bilder privata, men ändå dela ut dem på sin blogg.

Carina D said...

Blev lite skraj för picasa när jag var där och plockade bilder från en kollega - och upptäckte att alla bilder jag publicerat på bloggen låg där!! Var står det att allt jag publicerar hamnar där??!

Hur som helst, försöker klura ut vad begränsningarna är, om några. Det lutar annars faktiskt åt att det är där jag hamnar... När jag utforskat hur användarvänlig den är. Men du är den andre som rekommenderar, så jag får snart lita på era ord. :-)

Erik said...

Blogg-bilderna hamnar där, men de hamnar i ett privat album. Man måste alltså bli inbjuden direkt av dig, eller trycka på bilderna från din blogg för att se dem.
Bilderna ligger halv-privat utdelat alltså...

Annars är ju flickr smidigare i mina ögon, men picasaweb duger för alla mina önskemål. Akta dig för att ha ett album med 200+ bilder i bara, då det inte blir någon sidindelning i albumen av någon idiotisk anledning.

Anita J said...

Hejsan!
jag använder www.pixbox.se där man kan sätta ut bilder i olika album och välja om man vill att någon ska kunna ladda ner dem. Man får lägga till ett vist antal bilder/MB varje månad gratis och för en billig summa kan du ha obegränsat med foton. Lycka till!
MVH
Anita i Sandviken