28 February 2009

Good evening, how the ¤$/(#" can I help you?


Som jag redan nämnt så är det Red Nose Day 13 mars. Red Nose Day (även kallad Comic Relief) är ett årligt välgörenhetsjippo i komedins tecken där idén är att man ska ha roligt medan man samlar in pengar till varierande välgörande ändamål.

Liksom ifjol har mitt jobb fått i uppdrag att ta emot samtalen på Galakvällen, då folk under en direktsänd tv-show kan ringa in och skänka pengar. (Ett klipp från ifjol då Cathrine Tate besökte Tony Blair kan ses uppe till höger. Vem visste att Blair hade humor!) Men ifjol delade vi äran med ett företag nere i Birmingham, i år är det bara vi.

Och det sätter ju press på att lyckas skrapa ihop tillräckligt med volontärer. Jag var med ifjol och minns att vi hade kanonkul, men galan är en fredag så frågan är ju om den är så kul att man avsätter en pubrunda.

I veckan fick vi bekräftat att BBC kommer göra inslag på plats, och att vi under kvällen kommer få hjälp att ta samtal av ett antal hemliga, skotska gäster... Fast alla är inte så hemliga längre. Vi vet t ex att vi kommer få hjälp av en internationell fotbollsspelare, en komiker och - en kock.

Och helt plötsligt vill varenda kotte byta ut sin utekväll mot att jobba gratis!

Och jag och mina kollegor hoppas att vi inte ska behöva "kvalitetsbedöma" kockens samtal...

No comments: