5 February 2009

Hur punkterar man snabbast en buss?

Man ringer och meddelar tio partysugna personer att festen har skjutits upp p.g.a. det dåliga vädret så kan de vara så snälla att vända bussen och köra tillbaka till jobbet igen.

Vi trodde först att hon som fick samtalet skämtade, men icke. 10min söder om Bothwell (en förort till Glasgow) på motorvägen så fick vi göra en U-sväng. Detta efter intensiv mail- och telefontrafik på morgonen för att ta reda på hur vi skulle komma att resa. Vi ringde t o m flygplatsen och bolagen, kollade internet osv osv. Trafiksidan var rolig. Ner till Dumfries var vägarna fina, så fort man kom in i England började varningstrianglarna poppa upp och nere i the Midlands, området runt Birmingham, var det så tjockt med varningstrianglar att man inte såg städerna!

Lustigaste trafikinformationen var ett område där det varnades för snö i norrgående riktning, men inte i södergående... måste vara den mest lokala snöby jag hört talas om!

Men buss kändes ändå säkrare än flyg eller tåg, för flygplatsen var stängd, förseningar var att vänta när den väl öppnade, tåg ställdes in - ett tag verkade enda alternativet vara att gräva en tunnel... Så vi bestämde buss.

Men företaget bestämde att det vore oklokt att uppmana folk att resa från Storbritanniens alla hörn i det här vädret, risken för olyckor var alldeles för stor. Så de ställde in kalaset och nu lutar det åt att det blir fest i April istället.

Antar att det är vettigt. Även om det kändes surt där i bussen. Istället för fest blir det nu vanligt jobb i två dagar, men... vi har i alla fall något att se fram emot! Och klänningen hänger nu redan så fin i garderoben.

1 comment:

Kinna said...

Ok, så - ingen fest... Men du är himla fin i klänningen :D