23 August 2004

Det är en sån dag idag...

Jag hade tagit semester den här veckan och grämt mig för att jag gått med på att jobba i helgen. Framförallt när jag fick veta att farmor har 85-årskalas då. Visste att jag var tvungen att registrera mig på kriminologin och betala terminsräkning, så jag tänkte ta en fixardag idag och semester tis-fre. Jag har grämt mig över att jag slarvat bort den här sommaren och inte haft någon semester alls. 4 dagar i början av Juli bara. Så jag tänkte verkligen ta vara på dessa 4 dagar i slutet av Augusti.

Igår kväll kollade jag upp kriminologischemat på nätet. Hade fått för mig att lektionerna började nästa vecka. Det gjorde de inte. De började idag... Det var den semestern, det. Så imorse var jag lagom pigg, för jag känner verkligen att jag behöver vara ledig, och det känns som att vårterminen tog slut i fredags, så hela kalendern snurrade framför ögonen. Och nu undrar jag om jag inte ska skita i kriminologi, skriva klart uppsatsen och ta semester resten av terminen, när 20p ändå är bärgade. Men jag vill ju gärna ta kriminologipoängen också...

Nåja, gick till Kårexpeditionen eftersom jag inte fått någon terminsräkning hemskickad. Konstigt, men det var likadan förra terminen.
"Jo," säger tjejen i luckan, "du har visst fått den hemskickad. Det står här i datorn."
"Nej, det har jag inte."
"Jo, i början av Augusti."
"Nej, säger jag, jag har inte det."
"Jo."
Och där hade vi kunnat stå. Jag har inte fått någon jävla räkning, oavsett var hennes dator säger. Jag vet för tusan vad som dimper ner i min brevlåda och eftersom jag vill betala via nätet och slippa alla jäkla köer så har jag irriterat mig över det där uteblivna brevet i flera veckor nu. Till slut skrev hon ut en räkning och tog betalt (tack och lov utan expeditionsavgift) men sedan vill hon ha 40 spänn för Campuskortet!
"Men skulle man inte få det gratis?"
"Jo, vi har ju skickat ett till dig och vill man ha ett nytt kostar det 40 kr."
"Men jag har ju inte fått något!"
Och så var vi där igen. Till slut sa jag att jag inte tänker acceptera några extrakostnader och frågade vart jag skulle vända mig då, när hon stod fast vid sitt beslut?
"Ja, det blir kårpolitikerna det."
Så där ja. Och de kommer hänvisa till posten... Ibland blir jag våldsam för mindre.

Så då köpte jag Cookie Dough-glass, åkte hem och hoppade i pyjamasbyxorna och nu tänker jag tjura resten av dagen.

Och inte vann J-O heller. Det är tydligt att ingenting ska funka idag. Det är en sån dag idag...

No comments: