5 August 2004

Tyskor, skatt men ingen film

Nu har jag varit i Nynäshamn också. Tjoho! Vet ni hur långt bort det ligger?!? Det tog en timme med pendeltåg från centralen. Men det var perfekt att möta upp min tyska kompis Nina där. Dels fick vi en timmes prat-tid och desutom fick hon se mycket svenskt landskap. Och kor.

Vi fick bara några timmar ihop eftersom hon, efter mycket grunnande, valde att ta sista färjan tillbaks till Gotland igen. Under den tiden uppdaterade vi varandra på vad folk (läs: kompisar från året i Glasgow) gör och vad vi själva gjort. Vi pratade om hur mycket vi längtar tillbaka, allt vi inte hann göra och eftersom båda två återvänt en gång sedan förra sommaren delade vi med oss av det också.

Och vi konstaterade en lustig sak. Vi som bodde där hade förvisso blandade åsikter om haggis, men alla gillade Irn Bru. De som kom och hälsade på oss kände inte till Irn Bru men hade mycket bestämda och negativa åsikter om haggis. När de åkte hem tyckte de alla om haggis, men ingen gillade Irn Bru. Konstigt, va...

Och Nina blev jätteavundsjuk på att jag kan köpa både Irn Bru, shortbread och Minstrels (typ neverstop) på våra "English shops". :-) Då vet jag vad jag ska ta med mig när jag åker till Berlin. Vilket jag gör snart. Typ lika snart som jag åker till Haag och Freiburg. En schysst lön, så...

Jag fick förresten mina skattepengar igår. Dubbeltjoho! Det vore ju kul om man inte behövde klara vardagsutgifter med dem... Funderar på att skämma bort mig själv med en sån där kabel mellan mobilen och datorn så jag kan föra över de foton jag tar. Har börjat bli flitig användare av den funktionen och jag har grämt mig över att inte kunna använda vissa bilder i bloggen. Tänkte ju använda email-funktionen till att skicka bilder till datorn, men trots att jag fyllt i siffror enligt instruktion kan jag bara ta emot email, inte skicka. Bajs.

Ännu en otroligt varm dag, så nu tänker jag lobba för en dag på stranden med några polare. Det är ju inte direkt väder för att kolla på Irreversible, idag heller. Inte någon annan film heller. Tänkte byta in tre gamla filmer på en secondhand affär, men jag skulle få 15 spänn styck för dem! Jisses, då kan de lika gärna stå kvar och fylla ut DVD-hyllan.

No comments: