23 April 2004

All's well that ends well - och nu är början på slutet igång...

9 timmar kvar... Ni som bara (om ens) läser den svenska bloggen har såklart missat hälften, men det som började ge mig magsår redan för ett år sedan och blev till en mardröm i vintras för att sedan sluta på samma sätt som titeln säger håller nu på att verkligen hända.

Om 9 timmar träffar jag Mia inne i stan för att ta bussen ner till Skavsta. När ni sussar som bäst imorgon bitti flyger vi till London och medan ni klagar över regnet imorgon eftermiddag sitter vi på en teater och ser en av de absolut bästa skådespelerskorna som finns, i en svart Shakespeare-komedi som jag då förhoppningsvis hunnit berätta handlingen om för Mia. Den här damen har jag beundrat så länge att jag inte ens vet var jag såg henne först och Shakespeare upptäckte jag visserligen först förra vintern, men att få två flugor i samma soppa är få förunnat. För att riktigt sätta guldkant på helgen så ska vi dessutom kolla på The complete works of Shakespeare på söndagen. En, sägs det, hysteriskt rolig pjäs där man drar igenom alla Shakespeares pjäser under 120 min. Har velat se den sedan jag hörde talas om den för ett år sedan så det känns fantastiskt att få en extrafluga i soppan. :-)

När jag skulle se en otroligt bra skådespelare på scen i höstas hade jag pirr i magen i flera veckor i förväg av förväntan (stämde bara hälften av det jag läst och hört så hade jag en intensiv prestation framför mig, och det stämde) men nu har jag av någon anledning bara gått runt och förnekat vad som ska hända (och då har jag läst samma omdömen om henne). Det är som att jag inte tror på det förrän vi verkligen är där. Kanske beror det på att jag bara hade känt till den andra typen i mindre än ett år medan jag velat se den här i sisådär 10-15 år. Att jag då dessutom också får uppleva henne i min nyss upptäckta värld - Shakespeares - är bara för mycket att hantera. Jag tror inte Mia har förstått vilken dröm hon håller på att uppfylla för mig.

Du är fantastisk, söstra mi, och för att inte gilla Shakespeare ställer du upp på otroligt mycket måste jag säga... Jag går med dig till världens ände efter pjäsen om du så vill!

No comments: