14 April 2004

Är det NÅN som menar vad de säger här?

"Det var inte meningen, det bara slank ut mig." Ja, det är så det brukar vara, Liston. Det finns väl inte en vettig människa idag som står och medvetet deklarerar sina intoleranta åsikter. Alla är lika socialt och politiskt korrekta, tills man sitter runt kaffebordet bakom en stängd dörr. Då kommer de egentliga åsikterna och attityderna fram. Listons misstag är att han gång på gång glömt att han inte sitter vid kaffebordet utan står ute i rampljuset.

VSKs agerande är därför precis så hycklande som man kan vänta sig. Efter "bög-uttalandet" för några år sedan fick Liston sparken som tränare för VSK, men fortsatte inom organisationen på en mer administrativ position. VSK tyckte att han "skött sig bra" så länge nu att han fick komma tillbaka som tränare. Det är väl klart att han skött sig bra, det finns varken kameror eller mikrofoner på kontoret! Åsikterna är dock desamma, likaså attityden. Det var naturligtvis inte en fråga om utan när nästa groda skulle hoppa. Och nu hoppade den - ända upp i trädet. Och VSK sparkar än en gång sin tränare "för att hans står med klubbmärket på bröstet och säger såna saker när vi lägger ner ett stort jobb på att integrera invandrare bla bla bla bla". Men precis som förra gången fortsätter han inom organisationen.

Jag säger inte att VSK ska kicka honom helt, för vi är riktigt illa ute om vi kan avskeda folk på grund av vad de tycker och tänker. Jag säger dock att jag inte tror på VSKs ställningstagande om han får fortsätta inom organisationen som förr för att sedan dyka upp på tränarbänken igen efter två år i tysthet. Jag tror på VSK om de står fast vid dagens uttalande i DN om att inte förlänga hans kontrakt när det går ut. Alternativt sätter honom som projektledare för ett integreringsprojekt av homosexuella afrikaner i VSK fotboll... När en klubbs ideologi och mål kolliderar med en enskild individs bör individen leta sig till en annan klubb. Det är inte märkvärdigare än att en vegan inte jobbar på Scan eller en ateist inom Svenska Kyrkan. Det finns en plats för Liston också. I KKK FF t ex...

No comments: